Israels statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Haim Zach)

– Dette er ingen ferie. Hold dere hjemme!

Benjamin Netanyahu kritiserer israelere som ikke følger rådene rundt koronaviruset.

Mange forstår ikke alvoret i situasjonen, sier den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu, etter at antallet påviste koronasmittede i Israel har økt til 427. På en pressekonferanse irettesatte han dem som ikke tar viruset på alvor. Han ba folk innstendig om å holde seg hjemme, med mindre de absolutt må ut. Netanyahu advarte om at tusenvis kan dø hvis ikke alle følger myndighetens råd.

– Dette er ingen lek, ingen sommerferie. Dette handler om liv og død, sa Netanyahu, etter at israelske medier hadde rapportert om at mange som nå er uten arbeid bruker fritiden til å gå på stranden og offentlige parker.

Han oppfordret israelerne til å vise disiplin og ansvar og følge rådene fra helsemyndighetene om å unngå offentlige steder og holde seg hjemme.

– Hold deg hjemme hvis du ikke må gå på jobb, understreket Netanyahu.

Ingen israelere har foreløpig dødd av viruset, men tilstanden er alvorlig for fem av de smittede. For 10 personer er tilstanden moderat. Myndighetene tror det bare er et spørsmål om tid før viruset tar liv også i Israel.

– Vi frykter at scenarioer som i Italia og Spania kan skje også her. I løpet av de kommende dagene vi antallet tilfeller øke til over 100 om dagen. Vi kan komme i en situasjon med flere hundre nye smittede hver dag. Til slutt vil mennesker dø – kanskje allerede i løpet av noen få dager, sier Moshe Bar Siman-Tov, direktør i Helsedepartementet.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart