Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Israel forbyr folk å forlate hjemmet

Statsminister Benjamin Netanyahu informerte torsdag kveld om at det innføres portforbud i Israel. (Foto: GPO/Flickr)
– Hold dere hjemme, det er en ordre, sier statsminister Benjamin Netanyahu.

Israelske myndigheter besluttet torsdag kveld å stenge ned hele landet. Det betyr at det blir forbudt for israelere å forlate sine hjem, med mindre de har en grunn som blir godkjent av myndighetene, skriver Times of Israel.

– Regjeringen vil i natt godkjenne en nødregulering som vil begrense bevegelsesfriheten. Du blir beordret til å holde deg hjemme. Dette er ingen forespørsel, det er ingen anbefaling, men et krav som vil bli håndhevet. Formålet med dette er å sørge for at så få som mulig blir smittet og smitter andre, sa statsminister Benjamin Netanyahu på en pressekonferanse.

Israelere kan fortsatt gå ut for å handle matvarer og medisiner, de kan gå til legen hvis de har en time der og de kan gå på jobb hvis jobben er definert som samfunnskritisk. Det vil også være mulig å gå en kort spasertur utenfor sin egen bolig, så lenge man unngår andre mennesker. Det er også noen andre unntak. Utenom dette må alle holde seg innendørs framover.

– For to dager siden ba jeg dere om å holde dere hjemme. Dere svarte på dette, men ikke nok, sa Netanyahu, etter at israelske medier rapporterte at mange brukte sin ufrivillige fritid til å gå på stranden og i offentlige parker.

Nesten 700 personer har nå fått påvist koronasmitte i Israel. Til tross for at myndighetene har gjort store tiltak for å bremse smitten, så fortsetter antallet smittede å øke daglig. Nå innføres det i realiteten portforbud.

– Antallet syke øker daglig. Ingen har dødd enda, men det er dessverre ikke noe som kommer til å vare. Det vil sannsynligvis bli mange ofre, sa «Bibi».

Forbudet mot å forlate hjemmet sitt vil i første omgang vare i sju dager. Det er ukjent hva slags straff de som bryter portforbudet risikerer, men trolig er det snakk om bøter.

– Dette er et skritt som aldri tidligere er tatt siden opprettelsen av staten Israel, sa Netanyahu, og la til at landet heller aldri hadde hadde stått overfor noe som koronaviruset tidligere.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart