67 år gamle Malka Keva ble koronavirusets andre offer i Israel. Hun etterlater seg en ektemann, tre barn og sju barnebarn.

Nå stiger korona-dødstallene i Israel

Over 2000 personer har fått påvist smitte av koronaviruset.

Helsedepartementet opplyser onsdag morgen om at fem personer har dødd av koronaviruset i Israel. Flere bare det siste døgnet, skriver Times of Israel.

En av dem viruset har tatt livet av er 67 år gamle Malka Keva fra kystbyen Bat Yam. Hun døde tirsdag på Wolfson Medical Center i Holon. Keva hadde en «alvorlig underliggende medisinsk tilstand», ifølge sykehuset. Hun fikk kreft for flere år siden og hadde svekket immunforsvar da hun ble smittet.

Hun etterlater seg en ektemann, tre barn og sju barnebarn.

I tillegg er en 76 år gammel mann med underliggende sykdom død. Det er også en 87 år gammel mann fra Jerusalem. Han bodde på sykehjemmet Nofin Tower, hvor også Israels første offer for koronaviruset, 88 år gamle Aryeh Even, bodde. Det er ingen opplysninger om det femte dødsfallet.

Antallet påviste tilfeller av koronaviruset i Israel er nå oppe i 2030, som er det 20. største antallet i verden. Tilstanden er alvorlig for 37 av de smittede i Israel, mens tilstanden er moderat for 54 av dem. Totalt 203 personer er så syke at de får behandling på sykehus.

Økningen i antallet påviste smittetilfeller kommer i takt med økt testing. Det siste døgnet er over 5000 personer blitt testet for koronaviruset i Israel.

Statsminister Benjamin Netanyahu frykter 10.000 israelere kan dø.

Det er derfor satt i verk strenge tiltak for å bremse spredning av viruset. Israelere er beordret til å holde seg hjemme i minst en uke. Kun nødvendige ærender tillates. Det er ventet ytterligere innstramminger denne uken.

Koronakrisen har også gjort over 500.000 israelere arbeidsledige.

Antallet påviste tilfeller av koronaviruset øker i takt med antallet tester. Her fra en drive-in-test. (Foto: Magen David Adom)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart