Onsdag har over 9400 blitt smittet av koronaviruset og 71 personer har dødd. (Foto: Magen David Adom)

16 døde av koronaviruset i Israel

Antallet smittede er nå over 4000 - en av dem en rådgiver av Netanyahu.

Søndag steg antallet døde i Israel som følge av koronaviruset til 15. Virusets siste offer er 84 år gamle Rosa Sherman fra Jerusalem. Hun døde etter å ha ligget alvorlig syk på sykehuset i seks dager, skriver Times of Israel.

Hun var den tredje personen som døde av viruset søndag. Tidligere på dagen døde to eldre personer i 90-årene i Bnei Brak og Jerusalem.

Mandag ettermiddag steg antallet døde til 16 personer. En 58 år gammel mann, som skal ha hatt underliggende sykdom, døde.

13 av de 16 personene som så langt har dødd av koronaviruset i Israel har vært over 70 år. En 82 år gammel israelsk mann i Italia har også dødd som følge av viruset. Det er nå over 4200 påviste smittetilfeller i Israel.

En av dem som har fått påvist koronaviruset er Rivka Paluch, som er en av statsminister Benjamin Netanyahus rådgivere. Hun skal ha møtt Netanyahu så sent som torsdag, like før hun fikk påvist smitten, skriver Times of Israel.

Ifølge Helsedepartementet er tilstanden alvorlig for 66 av de som er smittet. 54 personer er koplet til respirator for å få hjelp til å puste. En av dem er en 22 år gammel mann som ikke skal ha hatt noen underliggende sykdommer.

For å bekjempe spredningen av viruset har israelske myndigheter beordret innbyggerne til å holde seg hjemme. Kun noen få unntak er tillatt for å forlate hjemmet, som å gå butikken for å handle mat og medisiner eller for å ta en kort spasertur ikke mer enn 100 meter fra hjemmet.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart