Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Israel stenger av ultraortodoks by

Politiet er utplassert i den ultraortodokse byen Bnei Brak for å kontrollere hvem som reiser inn og ut. (Foto: Politiet)
Politi og soldater passer på at ingen får reise inn og ut av byen Bnei Brak.

Fredag stengte store politistyrker av den ultraortodokse byen Bnei Brak utenfor Tel Aviv. Byen er hardt rammet av koronapandemien og israelske myndigheter har derfor besluttet å begrense inn- og utreise. Over 1000 politi og soldater kontrollerer nå byens inn- og utkjørsler, skriver avisen Ha’aretz.

Innbyggerne i Bnei Brak får kun lov til å forlate byen hvis de får spesielle tillatelser. Det blir heller ikke mulig å reise inn til byen for dem som ikke er bosatt der. Det vil også bli begrenset mulighet for å bevege seg inne i byen.

Personer som er syke eller som befinner seg i risikogrupper vil fraktes ut av byen og plasseres på hoteller, som er omgjort til egne karantenehoteller.

Bnei Brak har 200.000 innbyggere, de aller fleste ultraortodokse, og den høyeste andelen smitte i forhold til innbyggertall. Byen vil i første omgang vært avstengt i en uke, men myndighetene kan utvide nedstengningen med fem dager om gangen.

Mange i det ultraortodokse miljøet har ikke vært like villige til å lytte til myndighetenes råd og påbud i forbindelse med koronapandemien. Det har gjort at de ultraortodokse nå er sterkt overrepresentert blant de over 7000 som til nå har fått påvist smitte i Israel. Situasjonen er verst i Bnei Brak.

Torsdag ble det klart at Israels helseminister Yaakov Litzman, som også tilhører det ultraortodokse miljøet, har fått påvist koronasmitte.

36 personer har så langt dødd av koronaviruset i Israel. I tillegg har en israelsk turist dødd av viruset i Italia. For 115 av de smittede er tilstanden alvorlig, med 95 personer i respirator. 357 personer har blitt friskmeldt.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart