Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Irans «magiske» våpen mot korona

Den iranske revolusjonsgarde viser frem apparatet som de sier kan oppdage koronaviruset på 100 meters avstand.
Revolusjonsgarden sier systemet kan oppdage viruset på hundre meters avstand.

Den iranske revolusjonsgarde avduket onsdag det de hevder er et iransk-produsert smart system som kan oppdage koronaviruset på et øyeblikk.

– Systemet kan oppdage et korona-forurenset område 100 meter unna på bare fem sekunder. Det trenger ikke å ta blod fra pasienter og er testet på flere sykehus med positiv ytelse i 80 prosent av tilfellene, sier generalmajor Hossein Salami i den iranske revolusjonsgarden, ifølge Times of Israel.

Han sier systemet, som de har kalt «Mosta’an», kan «oppdage ethvert tilfelle av koronavirus innenfor en 100 meters radius». Systemet bruker ifølge Samali et magnetfelt, uten at han gir noen ytterligere detaljer.

Systemet, utviklet av forskere fra Basij paramilitære styrker, kan brukes til å undersøke store folkemengder og avdekke forurensede områder, sier han.

Smart systemet ble umiddelbart hånet på nettet av iranere, som mener påstandene fra revolusjonsgarden er lite troverdige. Det er ikke første gang Iran kommer med tvilsomme påstander om vitenskapelige og militære gjennombrudd, uten at det nødvendigvis har så mye rot i virkeligheten.

Den britiske avisen Independent skriver at «Mosta’an» faktisk minner sterkt om et falsk verktøy for å oppdage bomber, som en gang ble solgt av en dømt britisk svindler til Irak, Saudi-Arabia, Thailand og flere andre land.

James McCormick tjente anslagsvis over 500 millioner kroner på å selge apparatet ADE-651, som britiske påtalemyndigheter mente var basert på en maskin for å finne golfballer og som ikke hadde noe vitenskapelig grunnlag.

Ifølge Independent viste egyptiske myndigheter fram et lignende apparat i 2013, som de hevdet kunne oppdage hepatitt.

Har du troa på det iranske apparatet? Svar i kommentarfeltet!


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart