Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Medisinsk mirakel: – Jeg følte ingen smerte

Et røntgenbilde av skaden til 46-åringen. Jernstangen gikk tvers gjennom hodet hans. (Foto: Haddash)
Utrolig nok klarte legene i Jerusalem å reddet livet til Kamel Abdel Rahman.

For fire uker siden besøkte 46 år gamle Kamel Abdel Rahman byggeplassen hvor familien bygger en ny leilighet. Der var han uheldig og ramlet ned fra andre etasje. Han falt ned på armeringsjern, som gikk gjennom hodet hans.

– Jeg kunne ikke bevege meg, så jeg ropte etter hjelp – jeg skrek. Jeg var ved bevissthet og kunne ikke føle noen smerte i det hele tatt. Jeg vet ikke hvordan jeg kan forklare det, sier Rahman i et intervju med Jerusalem Post.

Familiemedlemmer som var med på byggeplass løp til og så hva som hadde skjedd. Synet av ham med en jernstang gjennom hodet var et sjokk.

– Jeg kunne se sjokket i ansiktene deres og jeg hørte skrik. Da skjønte jeg at dette var alvorlig, forteller 46-åringen om den dramatiske hendelsen.

Familien ringte ambulansetjenesten Magen David Adom som raskt kom til stedet, men da de kom fram var Rahmans tilstand allerede i ferd med å forverre seg. Doktor Samuel Moscovici, en av de fremste nevrokirurger ved Hadassah Ein Kerem-sykehuset i Jerusalem, stod klar til å imot pasienten.

– Da jeg kom til traumerommet så jeg en mann med en jernstang gjennom hodet. Den gikk rett gjennom, fra en side til den andre. Etter at vi forsikret oss om at pasienten pustet, gjennomførte vi ulike tester for å finne ut hvor stangen var, hva den hadde truffet og om den kunne fjernes, sier Moscovici.

Kamel Abdel Rahman (t.v.) sammen med Samuel Moscovici, legen som reddet livet hans. (Foto: Hadassah)

Til alt hell viste det seg at jernstangen hadde truffet mellom to viktige arterier som tilfører blod til hjernen, og disse så ikke ut til å være skadet. Legene var likevel bekymret for at det kunne være en rift i arterien de ikke så, fordi jernstangen blokkerte innsikten deres. Hvis armeringsjernet ble fjernet og arterien begynte å blø, ville mannen dø brått.

– Vi analyserte skaden i timesvis og vi fikk til slutt jernstangen ut av hodet hans veldig forsiktig, forklarer Moscovici.

Videre undersøkelser viste at en av arteriene til hjernen var skadet. Etter en ny operasjon, som tok hele ti timer, ble skaden på arterien fikset. Legene var optimistiske, men visste ikke om pasienten hadde fått senskader. Men nesten ved et mirakel våknet Rahman opp, viste positive vitale tegn og alt fungerte som det skulle. I forrige uke ble han utskrevet fra sykehus.

– Jeg har ikke ord for å beskrive dette. De reddet evnen til å snakke og gå. De reddet livet mitt, sier Rahman om legene ved sykehuset i Jerusalem.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart