Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Kraftig økning i nye koronatilfeller

Sykehusene i Israel er overbelastet av koronapasienter. (Illustrasjonsfoto: Magen David Adom)
Helsemyndighetene i Israel advarer om at pandemien er langt fra over.

Israelske helsemyndigheter rapporterte torsdag om en dramatisk økning i nye påviste tilfeller av koronaviruset i Israel, med 79 nye smittede i løpet av 24 timer. Det er den største økningen på flere uker, skriver Yedioth Ahronot.

– Det har vært en relativt uvanlig økning i antallet infeksjoner i løpet av de siste 48 timene. Departementet oppfordrer nok en gang offentligheten til å ta ansvar og overholde retningslinjene, uttaler Helsedepartementet.

Onsdag åpnet restauranter, puber, hoteller, svømmehaller og andre næringer opp igjen i Israel, bare timer etter at myndighetene lettet på restriksjonene. Dette var noen av de siste næringene til å åpne igjen etter nedstengningen. Myndighetene advarer folk mot å tro at dette betyr at viruset nå er borte.

– Følelsen av at koronaviruset er et tilbakelagt stadium er feil. Ikke bli selvtilfredse, er de israelske helsemyndighetenes klare oppfordring.

Siden koronautbruddet startet er det påvist smitte hos 16.872 personer i Israel, men de aller fleste er blitt friskmeldt igjen. Det er kun i underkant av 2000 personer som fortsatt er syke. Av disse er tilstanden alvorlig for 37, hvor 36 av dem er tilkoblet respirator. Tilstanden er moderat for 35 av de smittede, mens resten har milde symptomer. Så langt har 284 mennesker dødd av koronaviruset i Israel.

Flere av de nye påviste smittetilfellene de siste dagene har skjedd etter at smitte har spredt seg på flere skoler. Slik så det ut på kveldstid i Tel Aviv da puber og restauranter åpnet opp igjen:

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart