Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Passerte 300 koronadødsfall i Israel

Helsepersonell tester en person for mulig koronasmitte. De siste ukene har antallet smittetilfeller økt kraftig. (Foto: MDA)
Kraftig økning i antallet nye smittetilfeller de siste ukene.

Antallet koronadødsfall i Israel passerte 300 torsdag 11. juni, samtidig som antallet nye påviste smittetilfeller øker kraftig. Bare i løpet av den siste natten er det påvist 100 nye tilfeller av smitte, skriver Times of Israel.

Tall fra det israelske helsedepartementet viser at det har vært rundt 1700 nye påviste smittetilfeller de siste to ukene. Til sammenligningen var det færre enn 1200 nye tilfeller i løpet av hele mai måned. Nye smittetilfeller har økt i takt med at samfunnet har åpnet opp igjen etter nedstengningen.

Tidligere i uken var det 179 nye påviste smittetilfeller i løpet av ett døgn. Det er det høyeste antallet smittetilfeller på 24 timer siden slutten av april.

Antallet aktive saker var under 2000 i mai, men nå har det steget til drøyt 3000 igjen. Totalt har over 18.000 fått påvist smitte i Israel siden koronapandemien startet. Av disse er rundt 15.000 friskmeldt igjen.

Mange av de nye smittetilfellene har oppstått på skolene, etter at de åpnet igjen. Myndighetene vurderte å stenge ned skolene igjen, men besluttet å holde dem åpne. Likevel er over 100 skoler og barnehager stengt som følge av at ansatte eller elever har fått påvist smitte.

Som følge av økningen i nye smittetilfeller har statsminister Benjamin Netanyahu bedt om at håndhevelsen av reglene for sosial distanse økes. Myndighetene har også besluttet å ikke innføre nye lettelser i restriksjonene.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart