Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

1090 nye smittetilfeller på 24 timer

Benjamin Netanyahu på pressekonferanse. Til venstre helseminister Yuli Edelstein og til høyre forsvarsminister Benny Gantz.
Ikke siden koronapandemien startet har så mange fått påvist smitte på én dag.

Fredag trådte nye restriksjoner i kraft i Israel. Det skjer samtidig som landet har registrert rekordmange nye tilfeller av koronasmitte. De siste 24 timene er det påvist 1090 nye tilfeller. Det er det høyeste antallet registrert siden koronapandemien brøt ut i mars, skriver Times of Israel.

De nye restriksjonene, som ble godkjent av regjeringen torsdag kveld, setter en grense på maks 20 personer i de fleste innendørs lokaler, inkludert hjem, og opptil 50 personer i synagoger, forsamlingshus, barer og klubber.

– Dette er en tøff utfordring og kampen vil ta tid, sa statsminister Benjamin Netanyahu da han kunngjorde de nye restriksjonene torsdag kveld.

Netanyahu sa han var bekymret for landets økonomi, men at nye restriksjoner er nødvendig for å bremse spredningen av viruset.

– Vi prøver hele tiden å finne en balanse mellom viruset og økonomien. Det enkleste er å bare la ting gå sin gang. Holde alt åpent og alle er angivelig fornøyd, men hvis vi gjør det sånn vil vi fort miste kontrollen, sa Netanyahu.

Han viste til at det i løpet av den siste uken har vært en økning på 50 prosent i antallet alvorlige korona-tilfeller.

– Vi må tilbake til restriktiv politikk for å flate kurven, la han til.

Men regjeringen ønsker ikke å innføre en ny nasjonal nedstengning, på grunn av de økonomiske konsekvensene det medfører. Da landet ble nedstengt i april gikk smittetallene kraftig ned, men etter at landet og økonomien åpnet opp igjen skjøt smittetilfellene fart igjen.

Mens det i begynnelsen av juni var i underkant av 2000 aktive smittetilfeller er dette tallet i dag nesten økt til 10.000. Tilstanden er alvorlig for 70 av de smittede, med 27 i respirator. Så langt har 325 dødd av korona i Israel.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart