Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Det er i dag knapt 14,5 millioner jøder i verden

Franske jøder forlater Paris på vei til Israel. (Illustrasjonsfoto: Jewish Agency / Flickr.com)
Franske jøder forlater Paris på vei til Israel. (Illustrasjonsfoto: Jewish Agency / Flickr.com)
80% av jødene i diaspora føler ikke en tilknytning til jødedom. Derfor vil den israelske regjeringen styrke forholdet mellom Israel og jøder i diaspora.

Det er i dag 14 410 700 jøder i verden, ifølge den israelske diasporaministeren Omer Yankelevitch fra partiet Kahol Lavan (Blue and White) til Knessets utvalg for integrasjon, immigrasjon og diaspora, under en presentasjon av departementets årlige rapport til utvalget. Det skriver avisen Jerusalem Post.

Det er 6 740 000 jøder i Israel, 6 088 000 i Nord-Amerika, omkring 1 072 400 jøder i Europa, 324 000 i Sør-Amerika, 300 000 i Asia (eksklusiv Israel), 120 000 i Australiea og New Zealand, samt 74 000 i Afrika.

Det er i dag færre jøder i verden enn før Holocaust. Les mer her i Berlingske Tidende.

80% av jødene i diaspora føler seg ikke forbundet til hverken jødedommen eller deres jødiske tro, fortalte generaldirektør i diasporadepartementet Dvir Kahana til utvalget.

”Vi svømmer motstrøms, mens de fleste jøder i diaspora lever komfortabelt,” sa Kahana.

Utvalgsformann David Bitan fra partiet Likud sa at han er mest bekymret for de små jødiske samfunnene som ikke kan holde liv i seg selv. Ifølge Bitan har finansminister Yisrael Katz forpliktet sig til å sette 20 millioner sjekler i det kommende statsbudsjettet, for å løse problemet. Katz skal også ha bedt Jewish Agency om å sette av samme beløp.

”Hvis vi ikke styrker de jødiske samfunnene i diasporaen vil det ikke være flere jødiske immigranter å hente hjem til Israel,” sa Bitan.

Yankelevitch fortalte utvalget at korona-æraen er en test på forholdet mellom Israel og jødene i diaspora.

”I dag mer enn noensinne må Israel uttrykke sin forpliktelse overfor jøder i Israel og diasporaen og fungere som det jødiske folks regjering,” sa hun.

Knesset-medlem Tehila Friedman fra partiet Kahol Lavan, som er tidligere medarbeider i departementet for diasporasaker og har bodd i Boston og jobbet for jødiske forbund i New Jersey, klaget over de høye kostnadene for å sende sine barn til jødiske skoler i USA.

”I USA må du selge en nyre for å kunne sende dine barn til en jødisk skole. Hvis Israel vil investere i det – kan det hjelpe med å bekjempe jødisk assimilering i diaspora.”


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart