Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Biden valgte pro-israelsk visepresidentkandidat

Senator Kamala Harris i møte med Israels statsminister Benjamin Netanyahu i november 2017. (Foto: Amos Ben Gershom)
Kamala Harris vokste opp med å samle inn penger til treplanting i Israel.

Demokratenes presidentkandidat Joe Biden kunngjorde tirsdag 11. august at han har valgt senator Kamala Harris som sin visepresidentkandidat, skriver Times of Israel. Det er første gang en svart kvinne er visepresidentkandidat.

Når det kommer til Israel-politikken gjenspeiler 55-åringens holdninger mer eller mindre mainstream demokratiske tanker de siste ti årene. Harris støtter en tostatsløsning som løsning på den israelsk-palestinske konflikt og tror på et robust forhold mellom USA og Israel, inkludert videreføring av amerikansk militærhjelp til den jødiske staten.

I motsetning til noen av de mer liberale medlemmene i det demokratiske partiet, som senator Bernie Sanders og kongresskvinnen Alexandria Ocasio-Cortez, har hun ikke gått bort fra partiets tradisjonelt støttende holdning til Israel, eller oppfordret til noen endringer i forholdet mellom de to landene.

I likhet med de flest andre demokrater er hun for atomavtalen med Iran.

I november 2017 møtte hun statsminister Benjamin Netanyahu under et besøk i Israel. I april 2019, da senatoren var med i kampen om å bli demokratenes presidentkandidat, sa støtteapparatet hennes at «det å støtte Israel er en sentral del av hvem hun er».

Mens deler av det demokratiske partiet har blitt stadig mer kritisk til Israel, noen har også uttalt at de ønsker å bruke landets militærstøtte til å presse Israel politisk, har Harris uttalt at hun er en sterk tilhenger av «Israels rett til å eksistere og forsvare seg selv, inkludert mot rakettangrep fra Gaza».

55-åringen har også hatt et tett forhold til den pro-israelske organisasjonen American Israel Public Affairs Committee (AIPAC). I en tale til AIPAC i 2017 fortalte Harris at hun vokste opp med å samle inn penger til treplanting i Israel. Talen hennes til AIPAC i 2017 kan du se her:


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart