Israels president Reuven Rivlin på talerstolen i FNs generalforsamling i New York onsdag 28. januar. (Foto: Skjermdump fra FNs web-tv)
Israels president Reuven Rivlin på talerstolen i FNs generalforsamling i New York onsdag 28. januar. (Foto: Skjermdump fra FNs web-tv)

President Rivlin oppfordrer jøder verden over til å tenne Jom Kippur-minnelys for korona-ofrene

Presidenten har offentliggjort en egen bønn til minne om de over 1400 israelerne som har dødd med koronaviruset og tilføyde at det ikke er gjort nok for å redde dem.

I forkant av Jom Kippur-fasten (les mer om fastedagen her) har Israels president Reuven Rivlin oppfordret jøder over hele verden til å tenne et ekstra minnelys til minne om de mer enn 1.400 israelerne som har dødd som følge av koronaviruset.

Mange jøder tenner et minnelys (ner neshamah – les mer om det her) under Jom Kippur, til minne om deres avdøde foreldre.

Presidenten har også publisert en spesiell bønn til minne om ofrene, hvor han blant annet sier at det ikke ble gjort nok for å redde dem. Les bønnen her på engelsk i avisen Times of Israel.

– Koronapandemien og dens ofre har fått meg til å tenke på dem som har mistet livet på grunn av denne usynlige dødsengelen, som gjør sitt forferdelige arbeide med å ta liv på isolerte akuttmottak, uten at deres familie kan ta et siste farvel, gi dem en siste klem, holde deres hånd eller kjærtegne deres ansikt, sa Rivlin i et videoklipp på hebraisk.

– Til disse kjære mer enn tusen ofre har jeg besluttet å dedisere en bønn og tenne et lys til minne om dem, sa presidenten.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart