Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

President Rivlin oppfordrer jøder verden over til å tenne Jom Kippur-minnelys for korona-ofrene

Israels president Reuven Rivlin på talerstolen i FNs generalforsamling i New York onsdag 28. januar. (Foto: Skjermdump fra FNs web-tv)
Israels president Reuven Rivlin på talerstolen i FNs generalforsamling i New York onsdag 28. januar. (Foto: Skjermdump fra FNs web-tv)
Presidenten har offentliggjort en egen bønn til minne om de over 1400 israelerne som har dødd med koronaviruset og tilføyde at det ikke er gjort nok for å redde dem.

I forkant av Jom Kippur-fasten (les mer om fastedagen her) har Israels president Reuven Rivlin oppfordret jøder over hele verden til å tenne et ekstra minnelys til minne om de mer enn 1.400 israelerne som har dødd som følge av koronaviruset.

Mange jøder tenner et minnelys (ner neshamah – les mer om det her) under Jom Kippur, til minne om deres avdøde foreldre.

Presidenten har også publisert en spesiell bønn til minne om ofrene, hvor han blant annet sier at det ikke ble gjort nok for å redde dem. Les bønnen her på engelsk i avisen Times of Israel.

– Koronapandemien og dens ofre har fått meg til å tenke på dem som har mistet livet på grunn av denne usynlige dødsengelen, som gjør sitt forferdelige arbeide med å ta liv på isolerte akuttmottak, uten at deres familie kan ta et siste farvel, gi dem en siste klem, holde deres hånd eller kjærtegne deres ansikt, sa Rivlin i et videoklipp på hebraisk.

– Til disse kjære mer enn tusen ofre har jeg besluttet å dedisere en bønn og tenne et lys til minne om dem, sa presidenten.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart