Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Israel passerte 2000 koronadødsfall

På et torv i Jerusalem ble det tent 2000 lys til minne om de over 2000 ofrene for koronaviruset i Israel. (Foto: Twitter)
Antallet dødsfall har doblet seg på bare fem uker.

Det israelske helsedepartementet opplyser om at landet mandag 12. oktober passerte 2000 koronadødsfall. Det er en dobling i antallet dødsfall på bare litt over en måned. Dødsfallene har akselerert under pandemiens andre bølge, skriver Times of Israel.

Israel registrerte sitt første koronadødsfall den 21. mars, da 88 år gamle Holocaust-overlever Aryeh Even døde som følge av viruset. Innen 30. juli hadde landet passert 500 dødsfall. En drøy måned senere hadde antallet dødsfall doblet seg til 1000. Og bare litt over en måned etter det igjen har det nok en gang doblet seg til 2000.

Mandag var det registrert 2016 dødsfall, av totalt 293.533 som er registrert smittet siden pandemien startet. Av disse er over 52.000 aktive smittetilfeller. Tilstanden er alvorlig for 827 av dem, med 227 personer i respirator.

Flertallet av dem som har dødd av viruset, rundt 1650, har vært over 70 år. Ett barn under ni år og tre tenåringer under 19 år er de yngste som har dødd.

Ved starten av pandemien ble hver og et dødsfall sørget nasjonalt og historier om dem som hadde dødd ble fortalt. Men ettersom dødstallene har økt de siste månedene, har flertallet av dødsfallene skjedd uten å få oppmerksomhet i offentligheten.

Israel har i over tre uker vært stengt ned for å få kontroll over den andre bølgen av pandemien. I en periode var det over 9000 nye smittetilfeller om dagen. Som følge av nedstengningen har trenden snudd og antallet nye smittetilfeller går nedover. Landets myndigheter sier de gradvis vil begynne å åpne samfunnet opp igjen, men at en gjenåpning vil ta flere måneder.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart