Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Avis: Israel får kjøpe F-22 Raptor

To amerikanske F-22 Raptor flyr over Syria, 2. februar 2018. (Foto: Det amerikanske forsvarsdepartementet)

USAs forsvarsminister Mark Esper skal ha informert israelske tjenestemenn under et besøk til Israel at Trump-administrasjonen godkjenner salg av det avanserte jagerflyet F-22 Raptor til Israel, ifølge en saudi-eid London-avis.

Avisen skriver at USAs president Donald Trump har gitt tommel opp for salg av F-22 Raptor og presisjonsstyrte bomber til Israel. Men et salg er avhengig av lovendring i Kongressen. I dag er det forbud mot eksport av F-22 Raptor.

Årsaken til at USA ikke har ønsket å selge jagerflyet har vært frykt for at den overlegne stealth-teknologien skulle havne i hendene på Russland eller Kina.

Israel har tidligere fått avslag på forespørsler om å kjøpe F-22. Nå har de angivelig fått tillatelse til å kjøpe det avanserte jagerflyet for å oppretteholde Israels kvalitative militære overtak i Midtøsten. Det skjer etter at USA skal ha gått med på å selge 50 F-35, et annet avansert jagerfly, til De forente arabiske emirater.

I dag er Israel det eneste landet i Midtøsten som har F-35, men dette vil endre seg med salget til Emiratene. Mens F-35 er nyere og mer moderne enn F-22, regnes sistnevnte av flere som et bedre fly i luft-til-luft kamper.

USAs forsvarsminister Mark Esper har i løpet av en måneds tid vært i tre møter med blant andre Israels forsvarsminister Benny Gantz, Israels statsminister Benjamin Netanyahu og leder av det israelske forsvaret, Aviv Kohavi. Ifølge kilder skal diskusjonene ha gått på hvordan man kan opprettholde Israels kvalitative militære overtak i regionen.

I dag er Israel det eneste landet i Midtøsten med jagerflyet F-35, men USA ønsker å selge 50 fly til De forente arabiske emirater. For å opprettholde Israels kvalitative militære overtak vil USA selge F-22 til Israel. Her fly to israelske F-35 over det sørlige Israel. (Foto: IDF Spokesperson)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart