Sa’ar 6 er det mest avanserte krigsskipet i den israelske marinen. Israel har nå fått det første av i alt fire skip. (Foto: IDF)

Her er Israels nyeste krigsskip

Israel fikk onsdag 2. desember sitt første av i alt fire nye krigsskip i klassen Sa’ar 6. Det ble markert med en seremoni ved havnen i Haifa. Skipet, som er bygget i Tyskland, ble bestilt av Israel i 2015, skriver Jerusalem Post.

– Dette er en stor dag for staten Israel, IDF og marinen, sa generalmajor Aviv Kochavi, leder av det israelske forsvaret, ved starten av seremonien.

Kontreadmiral Eyal Harel sier de fire skipene i korvette-klassen vil føre til «en dramatisk forbedring» i Israels evne til å forsvare seg mot regionale fiender, inkludert Iran. Skipene vil i langt større grad kunne beskytte israelske gass- og oljeinstallasjoner i Middelhavet, som den Iran-støttede libanesiske terrorgruppen Hizbollah har truet med å angripe.

Selv om skipene er bygget i Tyskland er de proppet med israelsk teknologi, som sensorer og missiler. Skipene har også en maritim utgave av rakettskjoldet Iron Dome, som gjør at skipene kan forsvare strategiske interesser ute på havet mot rakettangrep. De fire skipene vil ha den mest avanserte radaren som finnes på noe skip i verden.

– Dette skipet og skipene som er på vei vil styrke marinen, øke IDFs militære overtak og forbedre forsvaret av landets grenser, sier IDF-sjefen.

President Reuven Rivlin og IDF-sjef Aviv Kochavi ombord det nye skipet INS Magen. (Foto: GPO)

I tillegg til rakettskjoldet vil skipene også ha 16 anti-skipsraketter, en 76mm hurtigskytende kanon, to fjernstyrte 25mm maskinkanoner og to 324mm torpedoutskytere for å kunne angripe fiendtlige ubåter.

Sammenlignet med resten av det israelske forsvaret er marinen relativt liten. Men tilførselen av fire nye topp moderne Sa’ar-6-skip vil være et stort løft for en av IDFs viktigste forsvarsgrener. Sammen med den aldrende Sa’ar 5-klassen, som er nesten 30 år gamle, vil marinen nå ha en sterk ryggrad av 15 missilskip.

Israels president Reuven Rivlin sa under seremonien at skipene ikke hadde vært mulig uten et tett samarbeid mellom tysk og israelsk forsvarsindustri.

Det første nye skipet har fått navnet INS Magen. De tre andre heter INS Oz, INS Atzma’utand og INS Nitzhan, som er ventet å komme til Israel ved utgangen av 2021. Skipene ble bygget av industrigiganten Thyssenkrupp i Kiel i Tyskland. I tillegg til de fire krigsskipene har Thyssenkrupp også bygget Israels tre nye ubåter.

Ifølge den amerikanske tenketanken Center for International Maritime Security vil skipene og de nye ubåtene øke Israels muligheter til å kunne gjennomføre et direkte angrep på Iran.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart