Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Her er Israels nyeste krigsskip

Sa’ar 6 er det mest avanserte krigsskipet i den israelske marinen. Israel har nå fått det første av i alt fire skip. (Foto: IDF)

Israel fikk onsdag 2. desember sitt første av i alt fire nye krigsskip i klassen Sa’ar 6. Det ble markert med en seremoni ved havnen i Haifa. Skipet, som er bygget i Tyskland, ble bestilt av Israel i 2015, skriver Jerusalem Post.

– Dette er en stor dag for staten Israel, IDF og marinen, sa generalmajor Aviv Kochavi, leder av det israelske forsvaret, ved starten av seremonien.

Kontreadmiral Eyal Harel sier de fire skipene i korvette-klassen vil føre til «en dramatisk forbedring» i Israels evne til å forsvare seg mot regionale fiender, inkludert Iran. Skipene vil i langt større grad kunne beskytte israelske gass- og oljeinstallasjoner i Middelhavet, som den Iran-støttede libanesiske terrorgruppen Hizbollah har truet med å angripe.

Selv om skipene er bygget i Tyskland er de proppet med israelsk teknologi, som sensorer og missiler. Skipene har også en maritim utgave av rakettskjoldet Iron Dome, som gjør at skipene kan forsvare strategiske interesser ute på havet mot rakettangrep. De fire skipene vil ha den mest avanserte radaren som finnes på noe skip i verden.

– Dette skipet og skipene som er på vei vil styrke marinen, øke IDFs militære overtak og forbedre forsvaret av landets grenser, sier IDF-sjefen.

President Reuven Rivlin og IDF-sjef Aviv Kochavi ombord det nye skipet INS Magen. (Foto: GPO)

I tillegg til rakettskjoldet vil skipene også ha 16 anti-skipsraketter, en 76mm hurtigskytende kanon, to fjernstyrte 25mm maskinkanoner og to 324mm torpedoutskytere for å kunne angripe fiendtlige ubåter.

Sammenlignet med resten av det israelske forsvaret er marinen relativt liten. Men tilførselen av fire nye topp moderne Sa’ar-6-skip vil være et stort løft for en av IDFs viktigste forsvarsgrener. Sammen med den aldrende Sa’ar 5-klassen, som er nesten 30 år gamle, vil marinen nå ha en sterk ryggrad av 15 missilskip.

Israels president Reuven Rivlin sa under seremonien at skipene ikke hadde vært mulig uten et tett samarbeid mellom tysk og israelsk forsvarsindustri.

Det første nye skipet har fått navnet INS Magen. De tre andre heter INS Oz, INS Atzma’utand og INS Nitzhan, som er ventet å komme til Israel ved utgangen av 2021. Skipene ble bygget av industrigiganten Thyssenkrupp i Kiel i Tyskland. I tillegg til de fire krigsskipene har Thyssenkrupp også bygget Israels tre nye ubåter.

Ifølge den amerikanske tenketanken Center for International Maritime Security vil skipene og de nye ubåtene øke Israels muligheter til å kunne gjennomføre et direkte angrep på Iran.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart