Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Hizbollahs leder Hassan Nasrallah. (Foto: Sayed Hashem/Flickr)
Hizbollahs leder Hassan Nasrallah viser seg sjeldent i offentligheten. (Foto: Sayed Hashem/Flickr)

Avis: Hizbollahs leder flykter til Iran

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Generalsekretær i den libanesiske terrorgruppen Hizbollah, Hassan Nasrallah, skal være i ferd med å flytte til Iran – hvis han ikke allerede har gjort det – sier velinformerte kilder til den kuwaitiske avisen Al-Jarida.

Kilden forteller til avisen at etterretningstjenesten i Libanon og nabolandene har registrert omfattende og kryptert kommunikasjon mellom den iranske revolusjonsgarden og Iran-støttede Hizbollah i forbindelse med flyttingen, skriver Jerusalem Post. Nasrallah kommer til å bo i Teheran på ubestemt tid og det er uklart når han eventuelt vil returnere til Libanon ifølge avisen.

Attentatet mot den iranske atomforskeren Mohsen Fakhrizadeh utenfor Teheran skal ha fått Nasrallah til å frykte for sin egen sikkerhet. Selv om han tilbringer mesteparten av sin tid i en underjordisk bunkers, frykter Nasrallah at han kan lide samme skjebne. Derfor har han også økt sin egen sikkerhet.

Den Hizbollah-tilknyttede avisen Al-Manar melder at israelske jagerfly fløy i lav høyde over den libanesiske hovedstaden Beirut onsdag natt. Spenningen i regionen er spent etter at iranske tjenestemenn beskyldte Israel for å stå bak attentatet mot Fakhrizadeh og har truet med hevn.

Stemningen har også vært svært anspent mellom Hizbollah og Israel de siste månedene, etter at en Hizbollah-terrorist ble drept i et angivelig israelsk luftangrep i Damaskus i Syria i juli. Terrorgruppen har lovet hevn og det israelske forsvaret har siden vært i høy beredskap langs grensen mot Libanon og Syria.

Al-Jarida skrev i november at en kilde tett på lederen for revolusjonsgardens Quds-styrke, Esmail Qaani, hadde uttalt at Hizbollah hadde klart å avdekke en israelsk operasjon for å likvidere Nasrallah og en rekke ledere i pro-iranske fraksjoner i Syria, Irak, Vestbredden og Gazastripen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart