Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israels raske vaksinasjon vekker oppsikt

Muhammad Abd al-Wahhab Jabarin (sittende) ble israeler nummer én million til å få sin føste dose med koronavaksine. Det skjedde i den israelsk-arabiske byen Umm al-Fahm 1. januar 2021. Statsminister Benjamin Netanyahu var til stede.

Allerede 1. januar passerte Israel én million vaksinasjoner. Israelsk-arabiske Muhammad Abd al-Wahhab Jabarin ble israeler nummer én million til å få sin første dose koronavaksine. Mandag 4. januar er 1.240.000 vaksinasjoner registrert, som betyr at rundt 12% av landets befolkning har fått vaksinen.

Ingen andre land i verden er i nærheten av å vaksinere befolkningen like raskt som Israel. De neste landene på listen er Bahrain og Storbritannia, som så langt har vaksinert henholdsvis 3,5% og 1,5% av befolkningen.

Israels raske vaksinasjon av befolkningen vekker oppsikts internasjonalt – også i Norge. Flere norske medier har omtalt den israelske vaksinasjonen. Nesten halvparten av israelerne over 60 år har fått sin første vaksinedose.

På regjeringens pressekonferanse om koronasituasjonen i Norge søndag 3. januar ble det stilt flere kritiske spørsmål fra journalistene om hvorfor Norge knapt har begynt vaksineringen, samtidig som Israel allerede har vaksinert over én million. Israel har på det meste vaksinert over 150.000 mennesker om dagen.

Den hurtige vaksinasjonen gjør samtidig at Israel midlertidig er i ferd med å gå tom for vaksinedoser. Dermed er det ventet at nye vaksinasjoner neste uke vil bremse, eller stoppe helt opp, frem til det kommer nye forsyninger med vaksiner. Det er ventet at det kan ta flere uker før nye forsyninger kommer. Israel forhandler nå med vaksineprodusent Pfizer om å få levert doser de etter planen skulle få i februar allerede denne måneden.

En eventuell pause i vaksineringen vil ikke påvirke administrasjonen av den andre dosen koronavaksine til de over 1,2 millionene som har fått første dose, skriver Times of Israel. Israel har sikret åtte millioner doser av Pfizer/Biontech sin vaksine og seks millioner doser av Moderna sin vaksine. Målet er å vaksinere 2,25 millioner israelere innen utgangen av januar.

Siden koronapandemien brøt ut i mars i fjor har over 441.000 israelere blitt smittet av koronaviruset. 3416 israelere har dødd av viruset. Det er for tiden over 49.000 aktive smittetilfeller. Tilstanden er alvorlig for 731 av dem.

https://twitter.com/fredriksolvang/status/1345398922307633153

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart