Det israelske forsvaret har gjennomført en omorganisering for å være bedre forberedt på konflikt med Hizbollah. (Foto: IDF)

Nå er IDF bedre forberedt på en krig mot Hizbollah

Er klar for å «slå enda hardere tilbake» på fiendtlige angrep.

Det israelske forsvaret har gjennomført en omorganisering ved grensen mot Libanon. Nå er det nye rutiner for hvordan IDF reagerer når alarmen går og soldater skal utplasseres ved den nordlige grensen, skriver Jerusalem Post.

91. divisjon har ledet omorganiseringen, som har pågått i måneder. Enheten har gjennomført betydelige tiltak for å øke beredskapen. Det skjer i en tid med økt bekymring for konfrontasjon med den libanesiske terrorgruppen Hizbollah.

Den 91. divisjon, som består av den 300. brigade i vest og den 769. brigade i øst, har ansvaret for å dekke hele den israelsk-libanesiske grensen.

Som en del av forberedelsene på en konflikt med Hizbollah har divisjonen omorganisert utplassering av styrkene. Det er dannet nye taktiske enheter av infanteri, stridsvogner, rakettbatterier, ingeniørkorps og annet for å øke kampstyrken og for å kunne «slå enda hardere tilbake» på fiendtlige angrep.

For to uker siden gjennomførte IDF øvelsen «Lightning Storm» for å teste omorganiseringen i praksis. En stor del av øvelsen gikk ut på «samskyting», hvor man fikk flere enheter til å fokusere på ett og samme mål og angripe det så tidlig som mulig.

Av alle Israels grenser mener IDFs etterretningsdirektorat at det er ved grensen mot Libanon at det nå er størst sjanse for en større konflikt.

De siste årene har det vært flere tilspissede situasjoner langs grensen.

IDF skal i enda større grad bruker droner for å overvåke grensen mot Libanon for fiendtlig aktivitet. (Foto: IDF)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart