Eksplosjoner forårsaket flere hull i skroget til det israelskeide frakteskipet Helios Ray i Omanbukta. (Foto: Twitter)

Mener Iran stod bak angrep på israelskeid skip

– Helt klart en handling fra Iran, sier statsminister Benjamin Netanyahu.

Natt til fredag 26. februar skjedde det flere eksplosjoner på det israelskeide frakteskipet MV Helios Ray i Omanbukta. Ingen av mannskapet ble skadet, men skipet fikk flere hull i skroget over vannlinjen. Etter eksplosjonene måtte skipet søke nødhavn i Dubai hvor skadene nå blir undersøkt.

I et TV-intervju som ble publisert mandag 1. mars sier Israels statsminister Benjamin Netanhahu at Iran stod bak eksplosjonene på frakteskipet.

– Dette er helt klart en handling fra Iran, sier Netanyahu til TV-kanalen Kan.

Det israelskeide frakteskipet Helios Ray ble trolig angrepet av iranske kommandosoldater. (Foto: Shipspotting)

Israel tror det var en marinestyrke fra den iranske revolusjonsgarden som utførte angrepet. I ly av natten skal kommandosoldater ha brukt hurtigbåter til å feste eksplosiver på utsiden av skroget til frakteskipet. Tidligere har det vært spekulert i om eksplosjonene ble forårsaket av raketter.

På spørsmål om Israel vil svare på angrepet mot skipet svarer Netanyahu at «Iran er Israels største fiende og vi slå til mot dem over hele regionen». Søndag kom det meldinger om luftangrep mot iranske mål i Syria, men det er ikke bekreftet om det var Israel som stod bak dette angrepet eller ikke.

Det er ikke første gang Iran anklages for å angripe skip i Omanbukta. I juni 2019 ble Iran anklaget for å bombe en oljetanker i det samme området.

En oljetanker står i brann i Persiabukta i 2019 etter å ha blitt angrepet av Iran.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart