Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Kraftig nedgang i antallet daglige koronadødsfall

På det travle Mahaneh Yehuda-markedet i Jerusalem tilbys det drop-in vaksinering. Her trengs det ingen avtale, man må bare stille seg i kø for å bli vaksinert. Nå har 5 millioner israelere fått sin første vaksinedose. (Foto: Magen David Adom)
Det raske vaksinasjonstempoet i Israel har reddet mange menneskeliv.

Israel registrerer nå 71% færre daglige dødsfall og 45% færre kritisk syke pasienter siden toppen av den tredje koronabølgen i midten av januar. Det sier professor Eran Sagal ved Weizmann-instituttet til Jerusalem Post.

Det ble registrert 14 koronadødsfall søndag, ifølge helsedepartementet. I løpet av den siste uken har det høyeste antallet dødsfall i løpet av 24 timer vært 21, som er en betydelig nedgang i forhold til for bare noen uker siden. 24. januar døde hele 79 koronapasienter i løpet av én dag, som er det høyeste antallet siden pandemien startet.

Det er også en betydelig reduksjon i antallet alvorlig syke koronapasienter i Israel. Nylig falt tallet under 700 pasienter, som er flere hundre færre enn ved toppen av den tredje bølgen. I slutten av januar var 1200 alvorlig syke innlagt.

Antallet dødsfall og alvorlig syke synker i takt med Israels raske vaksinasjonsprogram. Over fem millioner israelere har nå fått det første sprøytestikket, mens snart fire millioner er fullvaksinert, inkludert 85% av befolkningen over 50 år.

Nesten alle pasienter som er innlagt med alvorlig sykdom er uvaksinerte. Mindre enn 3% av dem som har vært alvorlig syke har vært fullvaksinert, skriver Times of Israel. Siden starten på pandemien har 5891 israelere dødd av korona.

Ikke siden desember har antallet positive koronatester vært lavere enn nå. Det gjør at Israel er i full gang med å gjenåpne samfunnet. 7. mars kunne israelere blant annet gå på kafé, restaurant og arrangementer igjen.

Israels helseminister Yuli Edelstein var en av dem som gledet seg over det:

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart