Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

På det travle Mahaneh Yehuda-markedet i Jerusalem tilbys det drop-in vaksinering. Her trengs det ingen avtale, man må bare stille seg i kø for å bli vaksinert. Nå har 5 millioner israelere fått sin første vaksinedose. (Foto: Magen David Adom)

Kraftig nedgang i antallet daglige koronadødsfall

Det raske vaksinasjonstempoet i Israel har reddet mange menneskeliv.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Israel registrerer nå 71% færre daglige dødsfall og 45% færre kritisk syke pasienter siden toppen av den tredje koronabølgen i midten av januar. Det sier professor Eran Sagal ved Weizmann-instituttet til Jerusalem Post.

Det ble registrert 14 koronadødsfall søndag, ifølge helsedepartementet. I løpet av den siste uken har det høyeste antallet dødsfall i løpet av 24 timer vært 21, som er en betydelig nedgang i forhold til for bare noen uker siden. 24. januar døde hele 79 koronapasienter i løpet av én dag, som er det høyeste antallet siden pandemien startet.

Det er også en betydelig reduksjon i antallet alvorlig syke koronapasienter i Israel. Nylig falt tallet under 700 pasienter, som er flere hundre færre enn ved toppen av den tredje bølgen. I slutten av januar var 1200 alvorlig syke innlagt.

Antallet dødsfall og alvorlig syke synker i takt med Israels raske vaksinasjonsprogram. Over fem millioner israelere har nå fått det første sprøytestikket, mens snart fire millioner er fullvaksinert, inkludert 85% av befolkningen over 50 år.

Nesten alle pasienter som er innlagt med alvorlig sykdom er uvaksinerte. Mindre enn 3% av dem som har vært alvorlig syke har vært fullvaksinert, skriver Times of Israel. Siden starten på pandemien har 5891 israelere dødd av korona.

Ikke siden desember har antallet positive koronatester vært lavere enn nå. Det gjør at Israel er i full gang med å gjenåpne samfunnet. 7. mars kunne israelere blant annet gå på kafé, restaurant og arrangementer igjen.

Israels helseminister Yuli Edelstein var en av dem som gledet seg over det:

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart