Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Israel passerte 6000 koronadødsfall

Israelske helsepersonell skal hente en syk koronapasient, men antallet sykehusinnleggelser har falt drastisk. (Foto: MDA)
Men tross dystre tall er det grunn til optimisme.

Ett år etter at koronapandemien brøt ut passerte Israel 6000 koronadødsfall. Israelske helsemyndigheter opplyser mandag 15. mars om at 6008 personer har dødd siden utbruddet startet i mars i fjor, skriver Times of Israel.

Det er for øyeblikket 640 alvorlig syke koronapasienter på sykehus, 221 av dem i respirator. Tallet er likevel betydelig lavere enn det var under toppen i midten av januar. Da hadde sykehusene over 1200 alvorlig syke pasienter.

De aller fleste av dem som nå er innlagt på sykehus er uvaksinerte.

Til tross for dystre tall er det også grunn til optimisme. Antallet aktive smittetilfeller har falt under 30.000 for første gang siden september, med 27.794 aktive smittetilfeller. Pilene peker nedover.

Det såkalte reproduksjonsnummeret, eller R-tallet, som representerer gjennomsnittlig antall mennesker hver virusbærer smitter, har falt til 0,78 – det laveste siden oktober. I Norge ligger R-tallet på 1,33 – høyeste på ett år.

Israel registrerer nå 71% færre daglige dødsfall og 45% færre kritisk syke pasienter siden toppen av den tredje koronabølgen i midten av januar. Det er Israels imponerende vaksinasjonsprogram som får æren for nedgangen.

Over 4,1 millioner israelere er nå fullvaksinert, mens over 5,1 millioner har fått sin første dose. Bare 1.280.000 israelere over 16 år er nå uvaksinerte, av dem 256.000 over 50 år. At så mange israelere er vaksinert har gjort at samfunnet har begynt å åpne opp igjen. Blant annet kan israelere gå på kafe, bar og restaurant igjen. Utelivet melder om lange køer med kunder.

Israelske helsemyndigheter har uttrykt optimisme for at Israel nå er i ferd med å overvinne pandemien og returnere til et mer normalt liv igjen.

Dette bildet viser Mahane Yehuda-markedet den 12. mars 2021:

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart