Et skjermbilde fra en video av en test av den nye laserstyrte granaten Iron Sting. (Foto: Forsvarsdepartementet)

Israels nyeste våpen «revolusjonerer slagmarken»

Våpenet er utviklet for å kjempe mot fiender som bruker menneskelige skjold.

En ny laserstyrt granat er nå ferdig utprøvd og vil gi større ildkraft til mindre enheter, samtidig som man reduserer faren for utilsiktet skade på sivile, som følge av våpenets presisjonsnivå, melder Forsvarsdepartementet i Israel.

De nye Iron Sting 120mm-granatene er utviklet av Forsvarsdepartementet i samarbeid med det israelske forsvaret og forsvarsteknologiselskapet Elbit Systems. Etter flere vellykkede tester er våpenet klart til å tas i bruk.

Forsvarsminister Benny Gantz sier i en uttalelse at israelsk industri gir IDF teknologi «som endrer slagmarken og gir oss mer slagkraftige, nøyaktige og effektive midler». Han viser til at terrorgruppen Hamas på Gazastripen og terrorgruppen Hizbollah i Libanon bruker sivile som skjold i sin krigføring.

De nye laserstyrte granatene er spesialtilpasset kamp mot en fiende som gjemmer seg blant sivilbefolkningen, forklarer forsvarsministeren.

Iron Sting har tatt ti år å utvikle og skal hjelpe det israelske forsvaret i å bekjempe truslene de forventer å møte i de kommende årene.

Det nye våpenet skal være banebrytende også på internasjonalt nivå. Det vil gi infanterienheter den nøyaktigheten som tidligere bare var tilgjengelig fra missiler og luftbårne våpen. Nå kan de avfyre presisjonsstyrte granater.

– Iron Sting er ment å gi treffsikkerhet i både åpne og overfylte urbane områder, samtidig som man reduserer faren for utilsiktet skade på ikke-stridende, sier Yaniv Rotem ved forsvarsdepartementets våpenutvikling.

Ifølge Elbit har Iron Sting en rekkevidde på 1-12 kilometer, avhengig av bombekasteren, og har en treffsikkerhet innen 10 meter av målet.

Her kan du se det nye presisjonsvåpenet testes ut:

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart