Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Israels nyeste våpen «revolusjonerer slagmarken»

Et skjermbilde fra en video av en test av den nye laserstyrte granaten Iron Sting. (Foto: Forsvarsdepartementet)
Våpenet er utviklet for å kjempe mot fiender som bruker menneskelige skjold.

En ny laserstyrt granat er nå ferdig utprøvd og vil gi større ildkraft til mindre enheter, samtidig som man reduserer faren for utilsiktet skade på sivile, som følge av våpenets presisjonsnivå, melder Forsvarsdepartementet i Israel.

De nye Iron Sting 120mm-granatene er utviklet av Forsvarsdepartementet i samarbeid med det israelske forsvaret og forsvarsteknologiselskapet Elbit Systems. Etter flere vellykkede tester er våpenet klart til å tas i bruk.

Forsvarsminister Benny Gantz sier i en uttalelse at israelsk industri gir IDF teknologi «som endrer slagmarken og gir oss mer slagkraftige, nøyaktige og effektive midler». Han viser til at terrorgruppen Hamas på Gazastripen og terrorgruppen Hizbollah i Libanon bruker sivile som skjold i sin krigføring.

De nye laserstyrte granatene er spesialtilpasset kamp mot en fiende som gjemmer seg blant sivilbefolkningen, forklarer forsvarsministeren.

Iron Sting har tatt ti år å utvikle og skal hjelpe det israelske forsvaret i å bekjempe truslene de forventer å møte i de kommende årene.

Det nye våpenet skal være banebrytende også på internasjonalt nivå. Det vil gi infanterienheter den nøyaktigheten som tidligere bare var tilgjengelig fra missiler og luftbårne våpen. Nå kan de avfyre presisjonsstyrte granater.

– Iron Sting er ment å gi treffsikkerhet i både åpne og overfylte urbane områder, samtidig som man reduserer faren for utilsiktet skade på ikke-stridende, sier Yaniv Rotem ved forsvarsdepartementets våpenutvikling.

Ifølge Elbit har Iron Sting en rekkevidde på 1-12 kilometer, avhengig av bombekasteren, og har en treffsikkerhet innen 10 meter av målet.

Her kan du se det nye presisjonsvåpenet testes ut:


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart