Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Her skapes det håp om VM-spill

Her sender Dor Peretz Israel opp i ledelsen til stor jubel for de 5000 tilskuerne til stede på Bloomfield Stadium i Tel Aviv. Dessverre for Israels del holdt det ikke helt inn. Skottland utlignet til 1-1 i andre omgang. (Foto: Skjermdump TV2)
Men Dor Peretz' drømmescoring var ikke nok mot Skottland.

Etter de to første kampene i gruppe F i kvalifiseringen til fotball-VM i Qatar i 2022 står Israel med ett poeng. I den første kampen hjemme mot Danmark ble det 0-2-tap til Israel, mens det ble 1-1 hjemme mot Skottland 28. mars.

Dor Peretz sendte israelerne i ledelsen like før pause, men skottene kom tilbake og reduserte til 1-1 ved Ryan Fraser tidlig i den andre omgang. Med ett poeng ligger Israel likt med Færøyene og Moldova på tabellen. Danmark topper gruppen med 6 poeng, mens Østerrike er på 2. plass med 4 poeng.

Dermed skal det bli svært vanskelig for Israel å kvalifisere seg til VM. Kun gruppevinneren kvalifiserer seg direkte til mesterskapet neste år, mens andreplassen får muligheten til å kvalifisere seg via playoff.

Israel har kun én gang tidligere kvalifisert seg til VM, til Mexico-VM 1970. Den gangen kvalifiserte Israel seg i konkurranse med asiatiske lag, men i 1974 ble Israel presset ut av den asiatiske fotballkonføderasjonen. Siden 1994 har Israel vært medlem av UEFA og konkurrert mot langt tøffere europeisk motstand.

Mens de aller fleste kampene i VM-kvaliken i Europa gikk uten tilskuere var det 5000 tilskuere på kampene i Israel. Med over halvparten av befolkningen fullvaksinert har Israel begynt å åpne opp store deler av samfunnet igjen.

Her kan du se det nydelige målet til Dor Peretz som sendte Israel i ledelsen:


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart