Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Aldri før har andelen jøder i Israel vært så lav

Flyshow under markeringen av Israels uavhengighetsdag i 2020. Her tegner et fly hjerte i luften. (Foto: IDF)
Andelen av befolkningen som er jøder har gått fra 82,1 til 73,9 prosent.

Andelen av befolkningen i Israel som er jøder har for første gang falt under 74 prosent, viser tall fra landets statistiske byrå. Tallene publiseres i forbindelse med Israels 73. uavhengighetsdag, skriver Jerusalem Post.

Da den moderne staten Israel ble opprettet i 1948 var 82,1 prosent av befolkningen jøder, mens tallet i dag er nede i 73,9 prosent. På Israels 70. uavhengighetsdag var andelen jøder 74,5 prosent. Dermed har det vært en nedgang på mer enn et halvt prosentpoeng i løpet av de tre siste årene.

Andre data publisert i forbindelse med Jom ha’atsma’ut, Israels uavhengighetsdag eller Israels nasjonaldag, viser at det nå bor 9.327.000 mennesker i landet. Som nevnt er 73,9 prosent av disse jøder, mens nesten to millioner, eller 21,1 prosent, er arabere. Rundt 467.000 er definert som annet, inkludert ikke-arabiske kristne, medlemmer av andre religioner og dem som er registrert uten religiøs klassifisering i registeret.

Siden forrige uavhengighetsdag har Israels befolkning økt med 137.000 mennesker, en økning på rundt 1,5 prosent. I løpet av denne perioden er det blitt født 167.000 barn, rundt 16.300 nye immigranter har ankommet og rundt 50.000 av landets innbyggere har dødd.

Israel forventes å ha rundt 11,1 millioner innbyggere i 2030 og i 2040 er det ventet at innbyggertallet har økt til 13,2 millioner. Når Israel feirer 100-årsjubileum i 2048 vil landet ha rundt 15,2 millioner innbyggere.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart