Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Biden: – Vi støtter Israels rett til å forsvare seg

USAs president Joe Biden uttrykte sin fulle støtte til Israel i en telefonsamtale med Israels statsminister Benjamin Netanyahu 17. mai. Biden sier Israel har full rett til å forsvare seg. Bildet er fra en annen telefonsamtale. (Foto: Det hvite hus)
Den amerikanske presidenten gjentok sin støtte til Israel i en telefonsamtale med Netanyahu.

USAs president Joe Biden snakket med Israels statsminister Benjamin Netanyahu mandag kveld og gjentok sin «fulle støtte til Israels rett til å forsvare seg selv mot vilkårlige rakettangrep», melder Det hvite hus.

Den amerikanske presidenten oppfordret også Israel til å gjøre alt de kan for å beskytte uskyldige sivile og han uttrykte støtte til en eventuell våpenhvile. USA og Israel ble enige om å holde en tett kontakt fremover, skriver de.

Beslutningen om å ikke kreve noen stans i kamphandlingene reflekterer Det hvite hus sin støtte til Israels rett til å forsvare seg selv mot Hamas, sier en tjenestemann med kjennskap til Biden-administrasjonen til Israel Hayom.

Samtidig sier Netanyahu sent mandag kveld at Israel vil «fortsette å angripe terrormål på Gaza», så lenge det er nødvendig «for å bringe ro og sikkerhet til alle israelske borgere». I mellomtiden skal våpenhvileforhandlingene, hvor Egypt og andre fungerer som meglere, vise lite tegn til fremgang.

Ifølge en saudiarabisk avis ønsker Israel å lamme de militære evnene til Hamas for å ha en bedre posisjon inn mot våpenhvileforhandlingene.

USAs utenriksminister Antony Blinken, som for tiden er på en rundreise i Norden, sier at USA ikke vil kreve en våpenhvile mellom Israel og Hamas.

– Det er opp til partene å avgjøre om de ønsker en våpenhvile, sier han. Siden mandag 10. mai er det avfyrt over 3000 raketter mot Israel.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart