Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Israelske ledere advarer mot denne mannen

Ultrakonservative Ebrahim Raisi vant presidentvalget i Iran. Israel mener Iran blir mer ekstremt. (Foto: Wikipedia)
Den ultrakonservative Ebrahim Raisi vant valget i den islamske republikken.

18. juni ble det avholdt presidentvalg i Iran. Der gikk den ultrakonservative kandidaten Ebrahim Raisi av med seieren. Det er et tegn på at landet er i ferd med å bli mer ekstremt, sier Israels forsvarsminister Benny Gantz.

– Å sette han inn [Raisi] i rollen som president viser at Iran radikaliseres, ekspanderes og fortsetter sin utvikling av masseødeleggelsesvåpen som kan true verden, regional stabilitet, i tillegg til Israel, sier forsvarsministeren.

Gantz advarer samtidig land som Libanon og Syria mot å fungere som fremskutte baser for Iran i deres kamp mot den jødiske staten. Spesielt i Libanon har iransk-støttede Hizbollah et sterkt grep om samfunnet.

– Alle som gjør seg selv til en iransk vasallstat tar en risiko, rammer sin befolkning og handler mot sine egne nasjonale interesser. Israel vil ikke nøle med å handle mot den eksistensielle trusselen vi står overfor. Vi er forberedt og vil fortsette å forberede planer for å forhindre det, forklarer Gantz.

Under 49 prosent av de stemmeberettigede i Iran deltok i valget, den laveste valgdeltakelsen noensinne. Mange valgte å holde seg hjemme på valgdagen på grunn av mangel på alternativer. Det mektige Vokterrådet i Iran velger presidentkandidater. Det gjorde at rundt 600 potensielle presidentkandidater, blant dem 40 kvinner, ble redusert til sju menn.

Det var på forhånd ventet at den ultrakonservative islamske juristen Raisi ville vinne. Ayatollaene i Iran hadde lagt alt til rette for at han skulle bli valgt. Det viser at Iran ikke ønsker å tilpasse seg Vesten. Den nyvalgte presidenten omtales som «The hangman fra Teheran». Det er fordi han på slutten av 1980-tallet var sentral da 5000 politiske fanger ble henrettet.

Han har de siste årene vært sjef for rettsvesenet i Iran og stått i spissen for undertrykking av opposisjonelle. 61-åringen sørget også for at en mann fikk dødsstraff for å ha drukket alkohol. Det hadde ikke skjedd på flere tiår.

Israel mener det burde være en vekker for verdenssamfunnet at Iran nå velger en mann anklaget for forbrytelser mot menneskeheten til president.

– Valget er et stort nederlag for alle dem som drømmer om en forandring i Iran. The Hangman truer først og fremst Irans egne borgere, sier Gantz.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart