Dronepiloter fra fem land, pluss Israel, deltar på øvelsen i Israel, som startet 12. juli 2021. (Foto: Det israelske forsvaret)

Første internasjonale droneøvelse

Dronepiloter fra USA, Storbritannia, Tyskland, Italia og Frankrike deltar i øvelsen.

Israels flyvåpen er i gang med historiens aller første internasjonale droneøvelsen og er vertskap for dronepiloter fra fem andre nasjoner.

Øvelsen, kalt Blue Guardian, skal vare i to uker. I løpet av denne tiden vil de utenlandske dronepilotene fly det israelske flyvåpenets Hermes-450 drone.

– Lagene vil simulere ulike scenarier, inkludert å gi støtte til bakkestyrker, oppklaring og etterretning, og samarbeider med ulike styrker i luften, sier det israelske forsvaret i en uttalelse, gjengitt i Times of Israel.

Dronepiloter fra USA, Frankrike, Italia, Tyskland og Storbritannia deltar i øvelsen. IDF sier øvelsen, den største i sitt slag noensinne, har strategisk betydning på grunn av luftforsvarets samarbeid med andre land.

– Staten Israel er en pioner på dronefeltet. Denne øvelsen er en plattform for gjensidig studie og vekst. Øvelsen har nasjonal betydning og innflytelse i å etablere luftforsvaret på internasjonalt nivå, sier Amikam Norkin, sjef for luftforsvaret. Øvelsen blir holdt på flybasen Palmachim i det sentrale Israel.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart