Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Israel passerte én million koronatilfeller

Ansatte i fullt verneutstyr behandler koronapasienter på sykehuset Shaare Zedek. (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)
Samtidig er over én million israelere fremdeles ikke vaksinert.

Mer enn 9800 israelere testet positivt for korona mandag 23. august, som er et av de høyeste antallet daglige smittetilfeller siden starten på pandemien. Det betyr at Israel har passert over én million påviste tilfeller av korona siden pandemien brøt ut på starten av fjoråret, skriver Times of Israel.

Da Israel gikk gjennom den tredje bølgen i januar ble det rapportert om over 10.000 nye smittetilfeller om dagen. Etter Israels raske vaksinasjon sank antallet smittetilfeller kraftig, men de siste ukene har smittetallene igjen økt. Til sammenligning var det i mai godt under 50 smittetilfeller om dagen.

En israelsk studie har vist at vaksinens effekt mot smitte har avtatt noe med tiden. Derfor har Israel begynt å tilby en tredje vaksinedose for å styrke immuniteten hos dem som ble tidlig vaksinert. I tillegg har Pfizer-vaksinen ikke vært like effektiv mot delta-varianten, som står for nesten all smitte.

Studien sier derimot ingenting om vaksinerte mister beskyttelse mot sykdom, selv om det har gått et halvt år eller mer siden vaksinasjonen. Tvert imot vise sykehusinnleggelser at vaksinene i stor grad fortsatt gir beskyttelse mot alvorlig sykdom, selv om man ikke er like immun mot smitte.

Dessuten er det langt fra alle israelere vaksinert. Enda er det over én million som er tilbudt vaksine, men som har takket nei. Arabere og ultraortodokse jøder er overrepresentert blant dem som har takket nei til å ta vaksinen.

I april skrev MIFF at Israel stengte ned alle koronaavdelingene, fordi det ikke lenger kom syke pasienter. Nå er sykehusene i ferd med å fylles opp igjen.

1124 personer er innlagt på sykehus og tilstanden er alvorlig for 678 av dem. 123 personer trenger pustehjelp og er tilkoplet respirator. 12 personer døde mandag og 30 døde søndag som følge av komplikasjoner med korona. Uvaksinerte utgjør en klar overvekt av de innlagte koronapasientene.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart