Netflix har publisert 32 palestinske filmer. Nesten alle filmene er laget av BDS-supportere. (Foto: Netflix)

89% av palestinske filmer på Netflix er laget av BDS-tilhengere

Netflix har publisert 32 palestinske filmer. Nesten alle filmskaperne ønsker boikott av Israel.

Nylig publiserte strømmetjenesten Netflix 32 filmer og serier under kategorien «Palestinske historier». Den palestinske filmskaperen May Odeh har samarbeidet med Netflix om samlingen. Nå viser det seg at nesten 90 prosent av alle filmene er laget av tilhengere av BDS-bevegelsen (boikott, desinvesteringer og sanksjoner mot Israel), skriver avisen Israel Hayom.

Den israelske høyreorienterte organisasjonen Im Tirzu som har gjennomgått alle filmene. 16 av de 19 regissørene av filmene i den palestinske kategorien er BDS-tilhengere, 12 av dem oppfordret til boikott av Israel senest i mai.

Matan Peleg, leder av Im Tirtzu, mener mange av filmene kun er laget for å demonisere og delegitimere Israel, det eneste demokratiet i Midtøsten.

– Hvis Netflix ønsker å fortelle den palestinske historien, så bør de starte med å kontakte de tusenvis av sørgende israelske familier som er ofre for palestinsk terrorisme, sier han.

Kritikerne av den nye Netflix-samlingen mener filmene gir et ensidig syn på den israelsk-palestinske konflikt, samtidig som de glorifiserer terrorisme og utelater de hundrevis av terrorangrep som er utført mot israelske sivile.

– Det er utilgivelig at Netflix er blitt et apparat for spredning av materiale skrevet av propagandister som ønsker å boikotte Israel og fjerne landet fra kartet. Dette skjer i en tid med økende global antisemittisme, mye forkledd som anti-israelsk aktivitet, sier den undersøkende journalisten David Collier.

I stedet for at Netflix støtter moderate stemmer, handler de grovt uaktsomt med å fronte ekstremisters stemmer, sier journalist og og BDS-motstander Emily Schrader. Hun mener filmene bare bidrar til å forsterke konflikten.

– Det er synd at Netflix gir en plattform til regissører som bruker kunsten til splittelse. Filmer og musikk bør bringe folk sammen, men Netflix løfter her frem de som aktivt fremmer hat og motarbeider samarbeid, sier hun.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart