Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Under halvparten av britene vet hvor mange jøder som ble drept i Holocaust

Et foto fra konsentrasjonsleiren Auschwitz tatt etter frigjøringen av sovjetiske styrker i januar 1945. (Foto: Wikipedia)
– Det store gapet i kunnskapen om Holocaust bekymrer oss, sier jødisk organisasjon.

I en undersøkelse blant 2000 voksne briter svarer 52% at de ikke vet hvor mange jøder som ble drept i Holocaust. 22% kan heller ikke navnet på en eneste av nazistenes konsentrasjonsleirer, skriver Jerusalem Post.

Det er organisasjonen Claims Conference som utførte undersøkelsen i forkant av markeringen for 83. årsdagen for Krystallnatten.

– Vi er veldig bekymret over å se den store mangelen i kunnskap om Holocaust, sier Gideon Taylor i organisasjonen Claims Conference.

Organisasjonen ble etablert i 1951 for å forhandle med Tyskland om økonomisk kompensasjon for jødeforfølgelsene. I dag jobber de blant annet for tilbakeføring og erstatning for tap av jødisk eiendom.

Den samme undersøkelsen avdekket også at 76% av britene aldri hadde hørt om Kindertransports, navnet på operasjonen hvor den britiske regjeringen i 1938 ga livreddende visum til 10.000 jødiske barn.

Foreldrene til barna hadde sendt dem til sikkerhet i Storbritannia fra Nazi-Tyskland, Østerrike, Tsjekkoslovakia og Polen. Mange av barna som ble sendt til Storbritannia ble de eneste i sin familie til å overleve Holocaust.

Organisasjonen Claims Conference har tidligere gjennomført lignende undersøkelse i USA. Der var kunnskapen om Holocaust enda mindre. 31% av de spurte amerikanerne svarte i fjor at de trodde at betydelig færre enn seks millioner jøder ble drept i Holocaust. Nesten halvparten, rundt 45%, kunne ikke navnet på en eneste av nazistenes konsentrasjonsleirer.

På togstasjonen Liverpool Street i det sentrale London står det et minnesmerke om Kindertransport.

Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart