Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Iran forsøkte å smugle eksplosiver til Vestbredden med droner

Israels forsvarsminister Benny Gantz viste på en sikkerhetskonferanse hvordan iranske droner truer regionen.
Det sier Israels forsvarsminister Benny Gantz.

Forsvarsminister Benny Gantz sier Iran har forsøkt å smugle eksplosiver til terrorister på Vestbredden med å bruke en drone sendt fra Syria. Dronen ble avskjært av Israel da den nærmet seg grensen, skriver Yedioth Ahronot.

Avsløringen kom på en sikkerhetskonferanse i Herzliya. Gantz sier at det var i februar 2018 at Iran sendte en drone av typen Shahed 141 fra flybasen T-4 i Syria med TNT på vei mot Vestbredden. Dronen ble skutt ned i nærheten av Beit She’an i det nordlige Israel, ikke langt fra grensen mot Jordan.

– Iran er ikke bare en trussel for Israel, men for hele det globale samfunnet, sa Gantz, som mener tiden var inne for å handle mot det iranske regimet.

– Vi må ikke tillate Iran å bli en atommakt, som vil gjøre at deres terror i regionen bare vil øke og føre til et våpenkappløp i Midtøsten, sa han.

Han sa også at Iran streber etter «global hegemoni» for å påtvinge andre sin ekstreme ideologi «hvor menneskerettigheter trampes ned, LHBT-mennesker blir hengt, kvinner eksludert og landets ressurser går til å berike regimet».

Forsvarsministeren anklaget også Iran for å operere utenfor regionen ved å sende olje og våpen til Venezuela, ved å mobilisere revolusjonsgardens Quds-styrke i Sør-Amerika og ved å øke sin innflytelse i Afghanistan.

Det er ikke bare Israel som frykter iranske droner. Bekymringen deles også av arabiske land i Gulfen. De siste årene har det vært flere angrep på skipsfart og energianlegg i regionen. Iran anklages for å stå bak.

Det har vært flere angrep mot skipsfarten i Hormuzstredet, som forbinder Omanbukta med Persiabukta. Iran anklages for å stå bak flere av angrepene, som har rammet transporten av råolje fra Gulf-land. I nord ligger Iran, mens sør for stredet ligger Den arabiske halvøy. (Satelittfoto: Wikimedia)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart