Israels forsvarsminister Benny Gantz viste på en sikkerhetskonferanse hvordan iranske droner truer regionen.

– Iran forsøkte å smugle eksplosiver til Vestbredden med droner

Det sier Israels forsvarsminister Benny Gantz.

Forsvarsminister Benny Gantz sier Iran har forsøkt å smugle eksplosiver til terrorister på Vestbredden med å bruke en drone sendt fra Syria. Dronen ble avskjært av Israel da den nærmet seg grensen, skriver Yedioth Ahronot.

Avsløringen kom på en sikkerhetskonferanse i Herzliya. Gantz sier at det var i februar 2018 at Iran sendte en drone av typen Shahed 141 fra flybasen T-4 i Syria med TNT på vei mot Vestbredden. Dronen ble skutt ned i nærheten av Beit She’an i det nordlige Israel, ikke langt fra grensen mot Jordan.

– Iran er ikke bare en trussel for Israel, men for hele det globale samfunnet, sa Gantz, som mener tiden var inne for å handle mot det iranske regimet.

– Vi må ikke tillate Iran å bli en atommakt, som vil gjøre at deres terror i regionen bare vil øke og føre til et våpenkappløp i Midtøsten, sa han.

Han sa også at Iran streber etter «global hegemoni» for å påtvinge andre sin ekstreme ideologi «hvor menneskerettigheter trampes ned, LHBT-mennesker blir hengt, kvinner eksludert og landets ressurser går til å berike regimet».

Forsvarsministeren anklaget også Iran for å operere utenfor regionen ved å sende olje og våpen til Venezuela, ved å mobilisere revolusjonsgardens Quds-styrke i Sør-Amerika og ved å øke sin innflytelse i Afghanistan.

Det er ikke bare Israel som frykter iranske droner. Bekymringen deles også av arabiske land i Gulfen. De siste årene har det vært flere angrep på skipsfart og energianlegg i regionen. Iran anklages for å stå bak.

Det har vært flere angrep mot skipsfarten i Hormuzstredet, som forbinder Omanbukta med Persiabukta. Iran anklages for å stå bak flere av angrepene, som har rammet transporten av råolje fra Gulf-land. I nord ligger Iran, mens sør for stredet ligger Den arabiske halvøy. (Satelittfoto: Wikimedia)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart