Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israelsk serie vant internasjonal Emmy-pris

Niv Sultan spiller en kvinnelig undercover agent for Mossad i den iranske hovedstaden Teheran. (Foto: Skjermdump)
Kun to ganger tidligere har en israelsk serie vunnet den gjeve prisen.

Den israelske TV-serien «Teheran» vant natt til tirsdag den internasjonale Emmy-prisen i kategorien beste dramaserie, skriver Times of Israel.

Den israelske thrilleren, som produserer av den offentlige kringkasteren Kan, har fått et internasjonalt publikum gjennom strømmetjenesten Apple+.

– Teheran er ikke bare en spionserie, men den handler også om å forstå mennesket bak fienden din, sa produsent Dana Eden i takketalen i New York.

Serien handler om en Mossad-agent (spilt av skuespiller Niv Sultan) som går undercover i Iran for å sabotere landets kjernefysiske anlegg. Oppdraget går ikke helt som planlagt og agenten blir sittende fast i Iran, landet hvor hun ble født. Serien ble godt mottatt både i Israel og av internasjonale seere.

Eden sa videre i takketalen at rollebesetningen og mannskapet på TV-serien består av både israelere og iranere, og at de «hadde mye til felles».

– Det gir håp for fremtiden og jeg håper at vi en dag, iranere og israelere, kan gå sammen i Jerusalem og Teheran som venner og ikke fiender, sa hun.

Den andre sesongen av «Teheran» spilles for øyeblikket inn i Athen i Hellas. Den Oskar-nominerte skuespillerinnen Glenn Close er med i den nye sesongen. Kun to ganger tidligere har en israelsk serie vunnet den internasjonale Emmy-prisen.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart