Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Dette er et øyeblikk jeg aldri vil glemme

USAs nye ambassadør til Israel, Tom Nides, landet på Ben Gurion 29. november 2019. (Foto: US Embassy)
De siste ti månedene har ikke USA hatt en ambassadør på plass i Israel.

Tom Nides, USAs nye ambassadør til Israel, ankom Israel mandag 29. november. De siste 10 månedene har ikke USA hatt en ambassadør i Israel, etter at perioden til tidligere ambassadør David Friedman gikk ut 20. januar.

– Mitt hjem blir i Jerusalem og snart vil jeg reise over hele landet for å komme i kontakt med Israels rike historie og kultur, sier ambassadøren.

Nides skal ikke bo 1800-tallsbygget som USA eier i Agron Street i Jerusalem, hvor hans forgjenger bodde før han gikk av. Den amerikanske ambassaden skal leie en annen bolig i Jerusalem for den nye ambassadøren.

– Etter min første tur til Israel skrev jeg i min lokale avis at i det øyeblikket jeg satt mine føtter på bakken, så hadde jeg en følelse jeg aldri vil glemme. Å lande i dag i Israel som USAs ambassadør er et annet øyeblikk jeg aldri vil glemme, sier Nides, som besøkte Israel for første gang da han var 15 år.

USA solgte boligen i Herzliya som hadde vært hjemmet til amerikanske ambassadører siden 1960-tallet, som en del av prosessen med å flytte ambassaden til Jerusalem. Den staselig boligen langs Middelhavskysten ble solgt for over 600 millioner kroner ved slutten av 2020.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart