Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Nektet israelske deltakere – nå er VM avlyst

Den israelske squash-spilleren Daniel Poleshchuk fotografert i desember 2012. (Foto: Moshe Shai/Flash90)
VM i Malaysia er avlyst etter at landet nektet å slippe inn israelske utøvere.

Årets lag-VM i squash i Malaysia er avlyst, etter at vertslandet nektet å slippe israelske utøvere inn i landet. Mesterskapet skulle etter planen pågå fra 7. til 12. desember i hovedstaden Kuala Lumpur, skriver Times of Israel.

– Det er viktig at alle land som ønsker å konkurrere skal få lov til å delta, sier president Zena Wooldridge i det internasjonale squashforbundet (WSF).

WSF skriver i en offisiell uttalelse at de tror på «et åpent og inkluderende arrangement», og at de ble tvunget til å avlyse arrangementet da de israelske utøverne ikke fikk visum eller reisetillatelser til Malaysia.

– Det er en skam at de blander idrett og politikk, sa Aviv Bushinsky i det israelske squashforbundet da det ble kjent at israelske utøvere var uønsket.

Malaysia og Israel har ingen diplomatiske bånd og israelere er utestengt fra å besøke det sørasiatiske landet. I 2019 ble Malaysia fratatt retten til å arrangere VM i svømming for parautøvere fordi landet truet med å nekte israelere innreise. Den gangen ble mesterskapet flyttet til London.

– Et verdensmesterskap må være åpent for alle kvalifiserte utøvere og nasjoner, og de må kunne konkurrere trygt og fritt for diskriminering. Når en vertsnasjon ekskluderer utøvere fra en bestemt nasjon, på grunn av politiske grunner, så har vi ikke noe annet alternativ enn å se oss om etter en ny vert for mesterskapet, sa Andrew Parson i den paralympiske komité den gangen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart