Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Israelsk svømmer ble historisk – to ganger på rad

Den israelske svømmeren Anastasia Gorbenko (i midten) viser frem sin andre gullmedalje i VM. Til venstre den franske sølvvinneren Beryl Gastaldello og til høyre russiske Maria Kamaneva, som vant bronse. (Foto: Israel Swimming Association)
Aldri tidligere hadde Israel vunnet gull i svømming. Så vant Anastasia Gorbenko to på rad.

Den 18 år gamle israelske svømmeren Anastasia Gorbenko imponerte stort under verdensmesterskapet i svømming i Abu Dhabi i De forente arabiske Emirater. 

Fredag 17. desember vant hun gull på 50 meter bryst, Israels første VM-gull i svømming. Med tiden 29.34 slo hun også den israelske rekorden. Men det unge svømmetalentet var ikke ferdig med å imponere i mesterskapet.

Søndag 19. desember vant hun gull igjen, denne gangen på 100 meter individuell medley, med tiden 57.80. Dermed ble 18-åringen ikke bare den første israeleren til å vinne VM-gull, men også den første til å vinne to gull.

– Jeg er veldig glad. Dette er den beste tiden jeg noen gang har gjort. Jeg storkoser meg og jeg har allerede vunnet min andre gullmedalje. Det er jo helt utrolig, fortalte Gorbenko til Channel 12 etter sitt andre VM-gull.

18-åringen skapte også historie tidligere i år, da hun ble den første kvinnelige israelske svømmeren til å kvalifisere seg til en OL-finale.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart