Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

To døde da militærhelikopter styrtet

Et nødbluss skytes opp i området hvor helikopteret styrtet natt til tirsdag 4. januar. (Foto: Flash90)
Et militærhelikopter styrtet utenfor kysten av Haifa. Et tredje besetningsmedlem overlevde.

To piloter fra det israelske forsvaret døde natt til tirsdag, da helikopteret deres styrtet i sjøen utenfor byen Haifa i det nordlige Israel. Et tredje besetningsmedlem fikk moderate skader og ble sendt til sykehus.

Redningsmannskaper var raskt på stedet og fikk dratt alle tre ut av vannet, men for to av dem stod livet ikke til å redde. De er identifisert som oberstløytnant Erez Sachyani og major Chel Fogel, skriver Times of Israel.

– Dette er en veldig trist natt. På vegne av innbyggerne i Israel sender jeg mine dypeste kondolanser til familiene til de drepte i helikopterulykken, og vi ønsker den skadde god bedring, sier Israels statsminister Naftali Bennett.

Ulykken skjedde under et treningsoppdrag. Helikopteret av typen Eurocopter AS565 Panther brukes hovedsaklig til oppdrag til sjøs og har muligheten til å lande på israelske marinefartøy, spesielt Sa’ar-5-klassen. Det israelske forsvaret har besluttet å sette alle helikopter av denne typen på bakken inntil videre. De vil foreløpig ikke spekulere i årsaken til ulykken, men omtaler det som en ulykke. Det kom ingen varsel før helikopteret styrtet.

Helikoptertypen som styrtet er rundt 25 år gammel, men skal ha vært i god stand. Helikopterne skal etter planen erstattes av et Seahawk-helikopter i løpet av de neste årene, en marineversjon av Blackhawk-helikopteret.

Det israelske forsvaret har vært rammet av flere dødelige helikopterulykker opp gjennom årene. I 2017 døde en pilot da et Apache-helikopter styrtet under landing. Co-piloten ble alvorlig skadet i ulykken.

I 2010 styrtet et Yasur-helikopter (Sikorsky CH-53 Sea Stallion) under en fellesøvelse med det rumenske luftforsvaret. Alle fem menneskene ombord omkom. Styrten ble trolig forårsaket av menneskelige feil.

I 1997 kolliderte to Yasur-helikopter i luften på vei til den daværende sikkerhetssonen i det sørlige Libanon. 73 soldater døde i det som er den dødeligste flykatastrofen i Israels historie.

Major Chel Fogel (t.v.) og oberstløytnant Erez Sachyani omkom i helikopterstyrten natt til 4. januar. (Foto: IDF)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart