Det israelske boblandslaget var ekstremt nær en deltakelse i Vinter-OL i Beijing. Foran sitter frontperson Adam «AJ» Edelman. Resten er Amitay Tzemach (fra venstre), Ward Fawarsy, Menachem Chen, Roman Shargaev og Amit Haas. (Foto: Privat)

0,2 sekunder fra historisk OL-deltakelse

Det israelske boblandslaget var tideler unna å kvalifisere seg til OL.

To tidels sekund – 0,2 sekunder –  var alt som skilte det israelske boblandslaget fra målet om å kvalifisere seg til årets vinter-OL i Beijing, for første gang i landets historie.

Etter månedsvis med trening og konkurranser endte laget til slutt bare én plass unna kvalifisering til Vinter-OL. Lagets drivkraft, Adam «AJ» Edelman, som representerte Israel i grenen skeleton under Vinter-OL 2018, sier skuffelsen var tung å svelge. Spesielt når de var så nære.

– Det var 0,2 sekunder. Det er et blunk. Det er tøft, så det er veldig vanskelig å ikke være skuffet, sier Edelman til Times of Israel.

Men tross skuffelsen har ikke han eller resten av laget planer om å gi opp. Nå ser de heller fire år frem i tid – til Vinter-OL i Milan i 2026.

– Jeg er bare blitt mer motivert mot å lykkes i 2026. Jeg er allerede i gang med planleggingen, forteller den tidligere OL-deltakeren.

Edelman, som bor i USA, begynte med skeleton så sent som i 2014. Bare fire år senere deltok han i OL som representant for Israel, den første noensinne i skeleton. Han endte til slutt på en 28. plass. Etter OL i Pyeongchang i 2018 satt han seg mål om å kvalifisere et israelsk boblag til OL for første gang. Det målet var han 0,2 sekunder unna.

Laget har selv måtte finansiere OL-drømmen. Edelman tror en OL-plass hadde vært enklere å oppnå hvis de var fullt ut finansiert. Det gjorde blant annet at utstyret deres var langt dårligere enn mange av lagene de konkurrerte mot. Men til tross for at de hadde oddsene mot seg, så endte de altså bare én plass unna å kvalifisere seg til OL.

– Vi kjempet mot de beste med bare ren viljestyrke, stolthet og hjerte. Det vi manglet var ressurser, sier Edelman.

Den israelske delegasjonen til OL i Beijing blir for øvrig liten, med bare seks utøvere totalt. Fire israelere skal konkurrere i ulike skøytesporter, mens to israelere konkurrerer i alpint.

0,2 sekunder var alt som hindret det israelske boblandslaget fra å delta i OL. (Foto: Privat)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart