Nancy Pelosi i samtale med Mickey Levy på vei inn i Knesset den 16. februar 2022. (Foto: Oliver Fitoussi/Flash90)

– Opprettelsen av Israel var den største bragden i det 20. århundre

Nancy Pelosi sier USA er stolt over å støtte Israel.

Opprettelsen av Israel i 1948 var den største bragden på 1900-tallet. Det sier Nancy Pelosi, leder i Representantenes hus i USA.

Hun leder en delegasjon med amerikanske politikere på besøk til Israel. Pelosi sier videre at det er svært viktig med et godt forhold mellom det israelske parlamentet Knesset og De forente staters Kongress.

– Vi står sammen i kampen mot terror fra Iran og deres kjernefysiske utvikling. Det er en trussel mot hele verden. Irans nærhet til Israel utgjør en stor trussel og som er et ansvar for oss alle, sier hun.

Pelosi sier USA er stolt over å være en alliert med Israel og at de vil fortsette å støtte Israel for å sikre landets sikkerhet og stabilitet.

Knessets ordstyrer Mickey Levy sier Israel er svært takknemlig for Pelosis kompromissløse kamp for Israels sikkerhet. Han takket henne spesielt for å ha bidratt til finansieringen av rakettforsvaret Iron Dome.

– I årevis har du forsvart vår rett til å forsvare våre innbyggere og du har stått ved vår side selv i de vanskeligste stunder, som vi så nylig under den siste operasjonen i Gaza, sier Levy, ifølge Jerusalem Post.

Rundt 60 førsteklassinger fra Sderot og andre byer nær Gazastripen tok imot Pelosi med amerikanske og israelske flagg og takket henne for finansieringen av Iron Dome, som de sier har reddet livene deres.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Én kommentar

  1. Pelosi er en gammel og trofast støttespiller for Israel, og et besøk av henne er alltid en anledning til å ta frem de store (og egentlig litt hule) ordene. «Jernkledt vennskap», «Evig vennskap», det er mye å ta av og de brukes hver gang. Men for ordens skyld, midt inne i all vennskapet sa Pelosi også at det bare er en tostatløsning som både kan sikre Israels overlevelse og oppfylle palestinernes legitime krav om en egen stat. Akkurat dette er neppe hva den israelske regjeringen ønsket å høre, og det ble da heller ikke referert i Jerusalem Post. Det sto derimot i Haaretz.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart