Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Rapport: Hizbollah har flere titalls presisjonsraketter

Her avfyres en iransk-produsent Fateh-110 rakett. Hizbollah skal ha tilgang på flere titalls slike. (Foto: Wikipedia)
Den libanesiske terrorgruppen skal også ha tilgang på avanserte kryssermissiler og minst 2000 droner.

Noe av det Israel frykter mest er at den iransk-støttede terrorgruppen Hizbollah i Libanon skal få tilgang på avanserte presisjonsraketter. Det vil gjøre den jødiske staten langt mer sårbar ved en fremtidig krig.

Hizbollah har i dag rundt 150.000 raketter siktet inn mot Israel fra sitt område i Sør-Libanon, men de færreste av disse er presisjonsstyrte. Med presisjonsstyrte våpen kan Hizbollah true samfunnskritiske mål i Israel.

Frykten for at Hizbollah skal få tilgang på slike våpen har gjort at det israelske forsvaret har gjennomført flere hundre luftangrep inne i Syria det siste tiåret. For å stanse våpenleveranser fra Iran gjennom Syria, eller for å ødelegge fabrikker hvor det produseres våpen til Hizbollah.

Iran har forsøkt å bruke den syriske borgerkrigen til å frakte våpen til sine allierte i Libanon og til å opprette våpenfabrikker i landet.

Men til tross for all innsatsen Israel har lagt ned for å forhindre at Hizbollah skal få tilgang på presisjonsstyrte våpen, skal den libanesiske terrorgruppen ha flere titalls slike våpen i sitt arsenal – kanskje over 100, ifølge en rapport fra israelske Alma Research and Education Center.

De fleste av de presisjonsstyrte rakettene som Hizbollah har tilgang på er mellomdistanseraketten Fatah-110 (også kjent som M600), som de har fått direkte fra Iran eller som er montert i Syria og overført til Libanon. Fateh-110 kan treffe et mål med tre meters nøyaktighet.

Hizbollah har også ha tilgang på andre avanserte våpen, som kryssermissiler, kystmissiler, luftvernmissiler og torpedoer. De skal også ha tilgang på minst 2000 droner av ulik sort, ifølge rapporten.

Nylig skal en drone fra Hizbollah ha flydd hele 30 kilometer inn på israelsk territorium før den ble oppdaget, skriver Times of Israel.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart