Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Iran prøverskyter ballistiske missiler under en øvelse 15. januar 2021. Frykten er at disse skal bære atomvåpen. (Foto: Revolusjonsgarden)

– Iran har 3000 ballistiske missiler

Mange av dem kan nå helt til Israel, sier general. Med atomstridshode kan de true Israels eksistens.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Iran har mer enn 3000 ballistiske missiler, hvorav mange har kapasitet til å nå staten Israel. Det sier general Kenneth McKenzie, sjef for United States Central Commando.

Det er én av seks geografisk definerte operative felleskommandoer i det amerikanske forsvaret og har et geografisk ansvarsområde som omfatter Midtøsten, Øst-Afrika og Sentral-Asia.

McKenzie, som snart skal pensjonere seg fra militæret, var nylig i Israel og hadde samtaler med Israels forsvarsminister Benny Gantz og IDF-sjef Aviv Kochavi, skriver Jerusalem Post.

– På et militært nivå er det størst bekymring for atomvåpen, men jeg er også veldig bekymret over den bemerkelsesverdige veksten og effektiviteten i deres ballistiske missilprogram, sier han og fortsetter:

– De har over 3000 missiler av ulik type, hvorav noen kan nå Tel Aviv. Ingen av dem har kapasitet til å nå Europa enda, sier generalen.

McKenzie mener det iranske missilprogrammet er den største trusselen mot regionens sikkerhet. Han sier Iran har utviklet et stort arsenal av missiler som har kapasitet til å bære atomstridshode. De siste 5-7 årene har Iran investert store summer i sitt ballistiske missilprogram.

Både mellomdistanse- og langdistansemissiler har kapasitet til å nå Israel fra Iran. Israels store frykt er et atomstridshode på en av disse missilene. Det vil så fall true hele Israels eksistens.

Ballistiske missiler er et våpen der en sprengladning tilbakelegger en vesentlig del av strekningen fra utskytning til målområdet i en ballistisk bane, det vil si en bane som etter bruk av fremdrifts-rakettmotoren(e) ligger i ytterkant eller over atmosfæren og således kun påvirkes av gravitasjonskraften.

Interkontinentale ballistiske missiler (ICBM), som Iran foreløpig ikke har, kan nå mål opp mot 16.000 kilometer. Da vil også mål i Europa og USA kunne treffes av de iranske missilene.

General Kenneth McKenzie i møte med Aviv Kochavi (t.v.) og Benny Gantz (t.h). (Foto: Ariel Hermoni)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart