Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Tyrkia deporterer Hamas-medlemmer

Palestinere i Hebron viser støtte til Recep Erdogan i forbindelse med kuppforsøket i Tyrkia i 2016. (Foto: Flash90)
Israel skal ha gitt Tyrkia en liste over Hamas-medlemmer, som så ble deportert fra landet.

Tyrkia har i flere år vært et trygt tilholdssted for Hamas-medlemmer, men nå går det mot slutten. Som følge av at Tyrkia ønsker å forbedre forholdet til Israel, har de bestemt seg for at landet ikke lenger skal være en frihavn for medlemmer av den palestinske terrorgruppen.

Ifølge avisen Israel Hayom er flere titalls personer med tilknytning til Hamas deportert fra Tyrkia. Avisen har en kilde som sier Israel skal ha levert en liste med navn til Tyrkia, som skal ha ført til deportasjonene.

– Israelerne ga Tyrkia en liste over Hamas-medlemmer og informasjon om hvordan enkelte hadde vært involvert i terror. Tyrkia skal så ha kontaktet Hamas med informasjonen de hadde fått fra Israel og konfrontert dem med det, sier en palestinsk tjenestemann til avisen.

Så skal Hamas ha fått beskjed fra Tyrkia om at de måtte forlate landet.

Det er tidligere skrevet i israelske medier hvordan Hamas sitt kontor i Tyrkia har planlagt og organisert flere terrorangrep i Israel.

Israels president Isaac Herzog besøkte i mars Tyrkia, som første israelske lederen siden 2008. Den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdoğan omtalte møtet som et vendepunkt i forholdet mellom Tyrkia og Israel.

Tyrkia og Israel var en gang nære allierte og hadde et godt samarbeid, men det gode forholdet tok slutt under Erdoğans ledelse. Siden 2010 har forholdet mellom landene vært på frysepunktet og landene har heller ikke hatt ambassadører hos hverandre siden 2018.

De siste årene har Erdoğan kritiserte andre land som har normalisert forholdet til Israel, som De forente arabiske Emirater, men nå ser den tyrkiske presidenten ut til å ha endret mening. En av årsakene er at Tyrkia har blitt mer isolert og er preget av økonomiske problemer.

For Israel har det vært essensielt at Tyrkia ikke lenger er en frihavn for Hamas. Erdoğan har flere ganger hatt besøk av Hamas-ledelsen i den tyrkiske hovedstaden Ankara. Nå ser det ut til at det går mot slutten.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart