Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Over hundre israelske fly simulerte et storstilt angrep på Irans atomanlegg

Jagerfly og tankfly deltok i en øvelse som simulert et angrep på iranske atomanlegg. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Israel ønsker å ha på plass et troverdig militært alternativ for å stanse Irans atomvåpenprogram.

Natt til onsdag 1. juni tok over hundre israelske fly, inkludert jagerfly og tankfly, av fra forskjellige baser i Israel og på Kypros. Målet var å øve på å angripe mål langt fra Israels grenser, skriver Jerusalem Post.

Simuleringen er en del av en månedslang øvelse, som foregår både i Israel og på Kypros. Israel har de siste årene tatt grep for å få på plass et troverdig militært alternativ for å stanse Iran fra å utvikle atomvåpen.

Det israelske forsvaret, som planlegger flere militære alternativer hvis atomforhandlingene mellom Iran og Vesten feiler, gjennomfører nå den største øvelsen i landets historie. Et av de militære alternativene for å ødelegge de iranske atomanleggene har blitt drillet under øvelsen.

Israel bruker 13 milliarder kroner på å forberede et potensielt angrep.

I tillegg til å øve på et angrep på iranske atomanlegg, øver IDF også på konsekvensene det vil medføre. Et slikt angrep vil høyst trolig resultere i at Hizbollah, Irans forlengede arm i Libanon, går til krig mot Israel. Derfor øver israelske elitestyrker i forskjellig type terreng på Kypros, som skal simulere potensielle kamper med Hizbollah i Libanon.

– Vi vil slå hardt tilbake på dem som truer innbyggerne i staten Israel, sa forsvarsminister Benny Gantz, da han besøkte øvelsen.

Den israelske historikeren Benny Morris har tidligere skrevet at israelske ledere snart vil stå overfor et umulig valg: Enten må de leve med at Iran får atomvåpen – eller bombe atomanleggene deres i håp om stanse det.

Nylig ble det rapportert i israelske medier at tidsrommet for å kunne stanse Iran fra å utvikle atomvåpen blir smalere og smalere. Iran skal bare være uker unna nok spaltbart materiale til sin første atombombe.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart