Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Truer med å bombe palasset til Assad

Bashar al-Assad (t.h.) tar imot Emiratenes Abdullah bin Zayed i palasset sitt i Damaskus i 2021. (Foto: UD i Emiratene)
Israel er lei av at Iran får stadig mer innflytelse i Syria. Nå truer de med å bombe palasset til al-Assad hvis han ikke setter foten ned for Iran.

Israel skal ha truet den syriske diktatoren Bashar al-Assad med at de vil bombe palasset hans hvis han ikke stanser eller reduserer det militære samarbeidet med Iran inne på syrisk territorium, ifølge avisen Elaph.

Elaph, en arabisk avis basert i London som er eid av saudiarabere, har tidligere blitt brukt av israelske tjenestemenn til å få ut et budskap til den arabiske verden. Avisen hadde i 2017 et historisk intervju med daværende sjefen for det israelske forsvaret, Gadi Eisenkot.

Den israelske avisen Jerusalem Post har forsøkt å få bekreftet historien, men uten hell. Det israelske forsvaret ønsker ikke å kommentere saken.

Ifølge Elaph-artikkelen har Israel gitt Assad beskjed om at et av hans palasser vil være mål i det neste angrepet i Syria, hvis han ikke gjør noe med at landet hans blir brukt av Iran til å true Israels sikkerhet.

Den påståtte trusselen kommer dager etter at Israel angivelig bombet rullebanen på den internasjonale flyplassen i Damaskus, for å forhindre Iran i å frakte avanserte våpen til Syria med sivile fly. Satellittbilder viser at både den sivile og militære rullebanen nå er ute av drift.

Dette var det tredje angrepet i Syria på under en uke hvor det påstås at Israel står bak. Målet for de israelske angrepene er å ødelegge Irans militære tilstedeværelse i Syria, i tillegg til å forhindre leveranser av avanserte våpen til Hizbollah og andre iransk-støttede terrorgrupper.

Ifølge Elaph har situasjonen i Syria eskalert den siste tiden. Det skjer etter at forholdet mellom Israel og Russland har forverret seg som følge av krigen i Ukraina. Det har gjort at Russland, som har stor innflytelse i Syria, har gitt Iran friere tøyler. Frem til nå har Russland forsøkt å holde Irans tilstedeværelse i Syria og langs grensen mot Israel nede.

Satellittbilder fra 10. juni 2022 viser at både den militære og sivile rullebanen i Damaskus er skadet.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart