Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Iran truet også med å drepe meg

George Deek. (Skjermdump fra Twitter)
George Deek, Israels ambassadør til Aserbajdsjan, om drapsforsøket på forfatter Salman Rushdie.

Tirsdag 16. august la George Deek, Israels ambassadør i Aserbajdsjan ut en videomelding på Twitter.

«Irans ambassadør i Aserbajdsjan truet meg nylig med døden. Han tvitret at jeg hadde krysset en rød linje og at jeg ville bli gravlagt av det iranske folk. Du kan forestille deg hvilke tanker jeg fikk da jeg hørte at forfatter Salman Rushdie var knivstukket før en tale han skulle holde. Iran sa også at Rushdie hadde krysset en rød linje. Iran truet også han med døden. Og en terrorist forsøkte nettopp å drepe ham for åpen scene. Så du kan forstå at dette oppleves som litt personlig for meg.

Som en som for bare noen uker siden ble direkte truet av en iransk tjenestemann, oppmuntret jeg deg på det sterkeste: Ta trusselen til dette morderiske regimet alvorlig. Ikke la dem skremme deg, men ikke se bort fra dem et eneste øyeblikk. De truer med å drepe ateister, aktivister og alle som er uenige med dem. De truer med å spre terror over hele verden. De truer med å ødelegge Israel, demokrati, vår frihet. De mener det. Bare spør Salman Rushdie. Så la oss sørge for at dette er det siste knivangrepet i navnet til det middelalderske hatet. Hvordan? Med å sørge for at alle, over alt, kjenner hans [Rushdies] navn og ved å stå sammen og konfrontere iransk terrorisme hvor og når det skulle løfte sitt stygge hode.»

George Deek har tidligere vært ambassaderåd ved Israels ambassade i Oslo. Les talen han holdt på en MIFF-konferanse i 2014: «Den beste talen av en israelsk diplomat».


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart