Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Tysk politi etterforsker Abbas

På en pressekonferanse med Olaf Scholz i Tyskland anklaget Mahmoud Abbas Israel for å ha begått «50 holocauster». (Foto: WAFA)
Etterforskes for å bagatellisere holocaust.

Politiet i Berlin har innledet etterforskning av den palestinske presidenten Mahmoud Abbas på grunn av hans kommentar om at Israel har «begått 50 holocauster» mot palestinere, skriver Times of Israel.

Uttalelsen til Abbas skjedde under en pressekonferanse i Berlin sammen med den tyske kansleren Olaf Scholz. Uttalelsen til Abbas har preget forsidene til tyske aviser og er blitt møtt med kraftig fordømmelse av tyske politikere.

Overfor den tyske avisen Bild bekrefter politiet at Abbas etterforskes for mulig oppfordring til hat. Å bagatellisere holocaust er en forbrytelse i Tyskland, men at det er innledet etterforskning betyr ikke at det blir full etterforskning.

Uansett kan ikke Abbas blir straffet, siden han som en representant for de palestinske selvstyremyndighetene er immun mot påtale fordi han besøkte landet i et offisielt ærend, selv om ikke Tyskland anerkjenner de palestinske territoriene som en selvstendig stat.

Det var på en pressekonferanse i Berlin at Abbas fikk et spørsmål fra en journalist i anledning 50. årsdagen for München-massakren. 11 israelere og en tysk politimann ble drept da medlemmer av den palestinske terrorgruppen Sort September tok gisler i OL-landsbyen 5. september 1972. På denne tiden var gruppen tilknyttet Abbas sitt Fatah-parti.

På spørsmål om han ønsket å beklage overfor Israel og Tyskland, valgte Abbas i stedet å anklage Israel for å ha begått grusomheter siden 1947.

– Hvis du vil gå over fortiden, så vær så god. Jeg har 50 nedslaktinger som Israel gjennomførte i 50 palestinske landsbyer. 50 massakrer, 50 nedslaktinger, 50 holocauster, var Abbas sin reaksjon på spørsmålet.

Den tyske kansleren Olaf Scholz tar sterk avstand fra begrepsbruken.

– For oss tyskere er enhver relativisering av holocaust uakseptabel og noe vi ikke kan tolerere, sier Scholz. Han sier også at uttalelsen kaster en mørk skygge over Tysklands forhold til de palestinske myndighetene.

Scholz har også ringt Israels statsminister Yair Lapid for å fordømme uttalelsen. Etter de kraftige reaksjonene har Abbas siden hevdet at han ble misforstått, uten at det ser ut til å stilne kritikken. Tyske politikere sier Abbas ikke er velkommen til Tyskland igjen «på lang tid».

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart