Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Sterk støtte fra USA

Torsdag 8. januar 2009 vedtok det amerikanske Senatet en sterk støtteerklæring til Israels kamp mot militante i Gaza. Det gikk inn for en våpenhvile som skal forhindre islamistiske, militante grupper fra å skyte flere raketter inn i Israel.

LO har nettopp bekreftet at de vil utslette Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Torsdag 8. januar 2009 vedtok det amerikanske Senatet en sterk støtteerklæring til Israels kamp mot militante i Gaza. Det gikk inn for en våpenhvile som skal forhindre islamistiske, militante grupper fra å skyte flere raketter inn i Israe.

”Når vi vedtar denne resolusjonen, vil det amerikanske senatet styrke vårt historiske bånd med staten Israel ved å igjen å bekrefte Israels umistelige rett til å forsvare seg mot angrep fra Gaza, og likeså vår støtte til den israelsk-palestinske fredsprosessen,” sa flertallslederen Harry Reid, demokrat fra Nevada, før avstemninge.

Reid bemerket at Israel er bestemt på å stanse raketter inn i det sørlige Israel. Reid spurte: ”Jeg utfordrer enhver av mine kolleger til å tenke seg at det ville skje her i USA. Raketter og bombekastergranater kommer fra Toronto i Canada inn i Buffalo i New York. Hvordan ville vi, som land, reagere?” Lederen for republikanerne, Mitch McConnell fra Kentucky, sa før avstemningen: ”Israelerne … svarer akkurat som vi ville ha gjort.” Resolusjonen oppfordrer presidenten til å arbeide aktivt for å støtte en ”varig, gjennomførbar og bærekraftig våpenhvile i Gaza så raskt som mulig. Den må hindre Hamas fra å beholde eller bygge opp igjen evnen til å skyte raketter eller granater mot Israel&rdquo.

Resolusjonen gir uttrykk for en ”urokkelig” støtte til Israels velferd og anerkjenner landets rett til å handle i selvforsvar for å beskytte sine borgere mot terrorhandlinger, sa han. ”Den gir også rom for langsiktig forbedring for de daglige levevilkårene til vanlige folk i Gaza,” sa ha.

Dagen etter vedtok Representantenes Hus en lignende resolusjon med stemmetallene 390-5. 22 representanter avsto.

TYSKLANDS KANSLER: Tysklands kansler Angela Merkel har gitt sin støtte til Israels gjengjeldelsesangrep mot terrorgruppen Hama.

– Terroren fra Hamas kan ikke aksepteres, sa Merkel i sin nyttårstal.

– Merkel legger ansvaret for konflikten "klart og eksklusivt" på Hamas, sier Thomas Steg, rikskanslerens talsman.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart