Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Michael Oren og hans kone (f.v.) under et statsbesøk fra Benjamin Netanyahu og hans kone i mars 2010. (Foto: Israels ambassade i USA)
Michael Oren og hans kone (f.v.) under et statsbesøk fra Benjamin Netanyahu og hans kone i mars 2010. (Foto: Israels ambassade i USA)

– Ikke la Iran utføre nytt Holocaust

Michael Oren (t.v. i bildet) mener det ikke er tilfeldig at Iran fornekter Holocaust, "samtidig som de ønsker å skape et nytt".

For å lage flere slike artikler og drive MIFFs arbeid trenger vi 5 nye medlemmer denne uken. Klikk her

Torsdag kritiserte fredsprisvinner Elie Wiesel Israels statsminister Benjamin Netanyahu for hans hyppige sammenlikninger mellom Iran-trusselen og Holocaust. Israels USA-ambassadør Michael Oren tar derimot Netanyahu i forsvar torsdag, i et intervju med Jerusalem Post.

– Vi er nødt å forhindre at et nytt Holocaust inntreffer. Når Iran sier at de vil ødelegge staten Israel, som tilfeldigvis har seks millioner jødiske innbyggere, er vi nødt til å ta det seriøst, forklarer han.

Men, understreker Oren, «»vi kan aldri sammenlikne Holocaust med noe som helst. Det er i en egen liga. Det er unikt i sin gru. [Men…] vi ser også etter likheter».

Likheter og ulikheter med 1930-tallet
Den israelske ambassadøren er en historiebelest mann og ser mange likheter mellom situasjonen i dag og Europa på 1930-tallet. Det er en økonomisk krise i verden, befolkningen frykter krig, et radikalt regime vokser i innflytelse og jøder blir sett på som en «kreftsvulst» mange steder. Derfor mener han det er «ingen tilfeldighet at Iran fornekter Holocaust, mens de ønsker å skape et nytt ett».

Likevel er det én viktig forskjell i fra tiden da nazismen vokste fram i Tyskland.

– USA er ingen passiv tilskuer. Tvert om leder Det hvite hus og Kongressen verden ved å innføre sanksjoner, la alle muligheter være åpne og støtte Israels rett til å forsvare seg selv, forklarer Oren.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart