Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

USAs president Joe Biden uttrykte sin fulle støtte til Israel i en telefonsamtale med Israels statsminister Benjamin Netanyahu 17. mai. Biden sier Israel har full rett til å forsvare seg. Bildet er fra en annen telefonsamtale. (Foto: Det hvite hus)

Biden: – Vi støtter Israels rett til å forsvare seg

Den amerikanske presidenten gjentok sin støtte til Israel i en telefonsamtale med Netanyahu.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

USAs president Joe Biden snakket med Israels statsminister Benjamin Netanyahu mandag kveld og gjentok sin «fulle støtte til Israels rett til å forsvare seg selv mot vilkårlige rakettangrep», melder Det hvite hus.

Den amerikanske presidenten oppfordret også Israel til å gjøre alt de kan for å beskytte uskyldige sivile og han uttrykte støtte til en eventuell våpenhvile. USA og Israel ble enige om å holde en tett kontakt fremover, skriver de.

Beslutningen om å ikke kreve noen stans i kamphandlingene reflekterer Det hvite hus sin støtte til Israels rett til å forsvare seg selv mot Hamas, sier en tjenestemann med kjennskap til Biden-administrasjonen til Israel Hayom.

Samtidig sier Netanyahu sent mandag kveld at Israel vil «fortsette å angripe terrormål på Gaza», så lenge det er nødvendig «for å bringe ro og sikkerhet til alle israelske borgere». I mellomtiden skal våpenhvileforhandlingene, hvor Egypt og andre fungerer som meglere, vise lite tegn til fremgang.

Ifølge en saudiarabisk avis ønsker Israel å lamme de militære evnene til Hamas for å ha en bedre posisjon inn mot våpenhvileforhandlingene.

USAs utenriksminister Antony Blinken, som for tiden er på en rundreise i Norden, sier at USA ikke vil kreve en våpenhvile mellom Israel og Hamas.

– Det er opp til partene å avgjøre om de ønsker en våpenhvile, sier han. Siden mandag 10. mai er det avfyrt over 3000 raketter mot Israel.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart