Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

– Når man står med Israel står man på rett side

- Å stå med Israel er det eneste riktige, sier senator John Fetterman fra Demokratene. (Foto: Flickr/CC)
John Fetterman er en av de tydeligste støttespillerne til Israel i USA.

Den Demokratiske senatoren John Fetterman fra Pennsylvania har vært en tydelig støttespiller til Israel siden krigen brøt ut etter terrorangrepet 7. oktober. Fetterman sier han vil fortsette å støtte Israel, selv om han opplever trakassering fra anti-israelske aktivister.

– Det har vært utrolig enkelt å stå på rett side i denne saken – og jeg mener rett side er å stå med Israel, sier Fetterman til israelske medier.

Senatoren har opplevd å bli møtt av bråkmakere både i sitt hjem og på sitt kontor i Senatet, som han har utsmykket med israelske flagg og bilder av de israelske gislene. De har anklaget ham for å «støtte folkemord».

Fetterman har svart med å vifte det israelske flagget til demonstrantene.

– Det er min jobb som senator å stå på rett side i alle saker. Etter det som har skjedd, spesielt etter 7. oktober, så er det egentlig bare én klar side man kan stå med – og det er med Israel, sier senatoren for Demokratene i USA.

Senatoren har flere ganger møtt familiemedlemmer til gislene som fortsatt holdes fanget på Gazastripen. Han sier det var svært rørende møter.

– Jeg har selv tre små barn og kan ikke engang klare å forestille meg hvordan det hadde vært om de ble holdt som gisler under slike forhold, sier han.

Fetterman kritiserer dem som krever en ensidig våpenhvile og at Israel stanser krigshandlingene på Gazastripen. Han mener demonstrantene først og fremst må kreve at gislene blir sluppet fri og at Hamas overgir seg.

– Da ville dødsfallene, lidelsene og skadene tatt slutt med en gang. Men jeg kan aldri støtte en våpenhvile før Hamas er blitt nøytralisert og hvert eneste gissel har kommet hjem igjen, sier senatoren.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart